Percheziții în Teleorman și alte trei județe

Polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Argeş, alături de polițiști din cadrul IPJ Teleorman, IPJ Mehedinți și IPJ Constanța au desfășurat, miercuri, 16 ianuarie 2019, cinci percheziții domiciliare în județele Teleorman, Argeș, Mehedinți și Constanța, potrivit unui comunicat de presă al IPJ Argeș. Perchezițiile domiciliare au vizat ”persoane bănuite de săvârșirea înfracțiunilor de evaziune fiscală și complicitate la evaziune fiscală”, se arată în comunicatul de presă.

În document este precizat că în urma cercetărilor efectuate de polițiști s-a stabilit că ” în perioada 2008 – 2010, administratorul unei societăţi comerciale cu sediul în comuna Bradu, judeţul Argeş ar fi înregistrat în evidenţa contabilă şi ar fi declarat organelor fiscale achiziţii de bunuri şi servicii de la 6 societăţi comerciale cu comportament de tip fantomă şi de la 3 societăţi comerciale cu identitate furată”.

În urma activității infracționale s-a creat un prejudiciu ce depășește 666.000 de lei, ce reprezintă TVA dedus în mod fraudulos şi impozit pe profit neplătit la bugetul de stat, dedus prin micşorarea artificială a bazei impozabile.

Polițiștii au identificat și ridicat, în vederea continuării cercetărilor, acte și documente contabile, dar și 3.100 de euro și 6.500 de lei. Asupra acestor sume s-a aplicat măsura sechestrului asigurator.

În urma acțiunii derulate de polițiști, miercuri, trei persoane au fost conduse pentru audieri la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş.

M. MEILĂ