Pentru manifestări de amploare, în Teleorman nu există nici o sală care să ofere condiţii civilizate

O ştire a unui post de televiziune vorbea serile trecute despre condiţiile precare în care s-a desfăşurat un spectacol de teatru, la Casa de Cultură din Târgu Jiu.
Ieri seară, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Alexandria a avut loc o manifestare organizată de filiala judeţeană a PDL, în cadrul campaniei interne pentru alegerile din PDL. Vasile Blaga, Gheorghe Flutur, Raluca Turcan şi ceilalţi lideri din conducerea naţională, înainte de a-şi începe discursul, remarcau mai întâi frigul pătrunzător din sală. Doar ploaia picurând din tavan lipsea din peisaj ca să credem că ne aflăm la Târgu Jiu.
O scurtă trecere în revistă a sălilor care ar putea găzdui o manifestare cu câteva sute de participanţi, în condiţii civilizate, conduce la o concluzie care ar trebui să alarmeze autorităţile locale şi judeţene. În Teleorman nu există nici o asemenea incintă în sezonul rece, pentru că sălile existente ori sunt în paragină, ori n-au sisteme de ventilaţie şi încălzire.
La Alexandria situaţia este cea prezentată anterior, la Roşiorii de Vede, sala Casei de Cultură a Tineretului se prezintă într-o stare deplorabilă, cinematograful Modern fiind cam în aceeaşi situaţie. Despre Casa de Cultură din Turnu Măgurele se poate vorbi la timpul trecut, având în vedere halul în care a ajuns. Nici la Zimnicea lucrurile nu stau mai bine, sala Casei de Cultură fiind folosită sporadic şi neavând posibilitatea de a fi încălzită. Doar la Videle, existenţa unui ansamblu folcloric mai menţine sala Casei de Cultură în rândul celor utilizabile.
Aşa că cei care doresc să organizeze manifestări culturale sau reuniuni politice au de ales între a-şi asuma riscul de a le asigura participanţilor un guturai garantat, ori a aştepta sezonul cald, când unele dintre săli devin „funcţionale”.

C.O.