Pentru că Teleormanul nu s-a numărat printre câştigători, Ioan Augustin a promis sprijin pentru promovarea voleiului în gimnaziile din judeţ

Timp de trei zile, 19, 20, şi 21 aprilie, sala de sport al Liceului Pedagogic “Mircea Scarlat” din Alexandria a găzduit etapa naţională de volei fete de gimnaziu, din cadrul Olimpiadei Naţionale a Sportului Şcolar. Astfel, au intrat în competiţie echipe din opt localităţi din judeţele: Botoşani, Buzău, Bihor, Mureş, Vâlcea, Teleorman, Alba şi Bucureşti. Judeţul Teleorman, a fost reprezentat la această competiţie de echipa de fete a Şcolii nr.2 din Videle.
În urma disputării meciurilor, clasamentul final arată astfel: pe Locul III s-a clasat echipa de voleibaliste din Buzău; Locul II a fost ocupat de voleibalistele de la Târgu Mureş, iar campioana României la volei fete de gimnaziu, a fost în acest an, echipa de fete de la Bucureşti. Şi chiar dacă, reprezentantele judeţului nostru, au jucat pentru locurile 5-8, ele au promis că vor continua antrenamentul, în vederea obţinerii unor rezultate mult mai bune, pe viitor.
Competiţia s-a bucurat de un real succes, aducând o contribuţie valoroasă la promovarea jocului de volei în rândul copiilor şi tinerilor.
Echipelor câştigătoare le-au fost decernate premii constând în diplome, cupe şi medalii, precum şi modeste sume în bani.
În organizarea acestei etape de volei, de la Alexandria, pe lângă Silvia Botez directorul liceului gazdă, profesorii Carmen Muşat şi Filip Dumitru, un aport deosebit l-a avut şi Primăria municipală, prin departamentul de cultură şi activităţi sportive, coordonat de Alexandra Drăguţ.
În ceea ce priveşte festivitatea de premiere, aceasta s-a desfăşurat, în prezenţa reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean Teleorman, ai administraţiei publice locale, profesori de sport. Printre aceştia, la eveniment au mai fost prezenţi, administratorul public al municipiului Ştefan Tăbăcitu, şi secretarul de stat în Ministerul Tineretului şi Sportului, Ioan Augustin.
Ca fost jucător de volei, la Poli – Timişoara şi Târgu – Mureş în anii studenţiei, Augustin a promis printre altele, o mai mare implicare şi sprijin în promovarea jocului de volei în rândul elevilor de gimnaziu din judeţul Teleorman.

Mirel MANAFU