Pentru că n-a existat o comunicare eficientă unii alexăndrenii au înţeles că primăria trebuie să le achite plata utilităţilor

În ultimul timp, tot mai mulţi alexăndreni refuză să achite facturile la utilităţi, motivând că primăria s-a angajat să plătească aceste cheltuieli. Aceştia au înţeles eronat, însă, un proiect de hotărâre pe care consilierii locali l-au aprobat în noiembrie anul trecut, conform căruia familiile alexăndrene nevoiaşe vor primi un ajutor social, care constă în decontarea parţială, de către municipalitate, a plăţii facturilor la utilităţi. Este vorba despre cheltuielile la apă, canal, electricitate şi gunoi.
Municipalitatea va deconta jumătate din aceste cheltuieli, dar nu mai mult de 25 kw, 1,5 mc apă şi jumătate din tariful aprobat de consiliul local în cazul gunoiului menajer, astfel încât să nu se depăşească suma de 100 lei/familie.
Ceea ce n-au înţeles cei care refuză să achite facturile, este faptul că de aceste ajutoare vor beneficia familiile ale căror venituri nu depăşesc 400 lei/membru de familie. Şi, nici măcar cei care îndeplinesc toate condiţiile nu vor beneficia de plata integrală a cheltuielilor.
Ajutorul se acordă pe parcursul a patru luni, până pe 30 aprilie 2013.
Se pare că nu toţi cei îndreptăţiţi să beneficieze de acest ajutor au aflat despre această facilitate, atâta timp cât până în prezent doar 124 de familii au depus cereri la primărie.
Pentru a primi acest ajutor din partea municipalităţii, cetăţenii care îndeplinesc condiţiile cerute trebuie să depună o cerere la Primăria Alexandria. În cazul în care aceasta va fi aprobată, primăria va demara o anchetă socială în vederea stabilirii veridicităţii celor declarate.

M. MEILĂ