Pedeliştii au fost colindaţi

Colindătorii au poposit la sediul PDL. Sute de colindători s-au perindat pe la sediul organizaţiei judeţene a Partidului Democrat Liberal Teleorman. Mai mici sau mai mari, profesionişti în ale cântatului sau pur şi simplu amatori entuziaşti, colindătorii au venit la sediul PDL pentru a-i colinda pe politicieni.
Toţi colindătorii au fost răsplătiţi cu daruri, Moş Crăciun fiind ajutat de oamenii politici.
Şi organizaţia municipală a democrat liberalilor au primit colindători. Timp de câteva ore sediul PDL Alexandria a devenit neîncăpător. Câteva sute de copii de la grădiniţele şi şcolile din municipiul au oferit un impresionant spectacol. Tradiţia, datinile şi obiceiurile de iarnă au fost îmbinate cu cele mai frumoase urări adresate conducerii, dar şi membrilor PDL Alexandria. Prichindeii au fost răsplătiţi cu daruri din partea moşului.
Tot cu acest prilej au fost decernate şi premiile concursului de creaţie organizat cu sprijinul consilierului municipal, Florin Titirişcă. Timp de 2 săptămâni, 30 de copii alexăndreni talentaţi la desen, poezie şi publicistică au avut de compus o lucrare cu tema ”Decembrie”.
Concursul a fost împărţit pe 3 categorii. Desen – clasele I-IV, Poezie – clasele V-VIII, Publicistică – clasele IX-XII.
Concurenţii din casele I-IV au participat la concurs cu un desen realizat pe o coală de hârtie dimensiunea A4. La secţiunea ”Poezie”, tinerii au avut de compus o poezie de maximum 10 strofe, iar la cea de-a treia categorie de vârstă, liceenii au avut de scris un articol de ziar care să aibă legătură cu tema avansată.
Câştigătorul premiului I la fiecare categorie a plecat acasă cu suma de 300 lei. Locul al II-lea a câştigat un premiu de 200 lei, iar locul III s-a ales cu suma de 100 lei. Toţi participanţii au primit diplome şi premii.
Juriul concursului a fost format din cadre didactice, scriitori şi jurnalişti.

C. DUMITRACHE