Pedeliştii alexăndreni s-au mutat în casă nouă

O nouă conducere, un nou sediu de partid. Democrat-liberalii alexăndreni şi-au tras un nou sediu de partid chiar într-un spaţiu al firmei preşedintelui PDL Alexandria, Florin Titirişcă.
Și pentru că la ultima şedinţă de Consiliu Local, Florin Titirişcă a fost “ignorat” de primarul Victor Drăguşin, inaugurarea noului sediu a fost prilejul perfect pentru consilierul local de a se face auzit.
Încă de la început consilierul pedelist s-a plâns de stresul la care este supus în cadrul şedinţelor de consiliu. Acesta a acuzat numărul extrem de mare de proiecte de hotărâre aflate pe ordinea de zi. Peste 50 la ultima şedinţă.
Şi cum introducerea a fost făcută, Florin Titirişcă a trecut şi la subiectele cu „adevărat importante”, cheltuirea banului public.
El este extrem de dezamăgit de faptul că Primăria găseşte bani „pentru tâmpenii”, plantare de pomi şi panseluţe, iar pentru lucrurile serioase nu.
”Avem bani pentru toate tâmpeniile. Punem pomi şi panseluţe. E normal să facă acest lucru pentru că prin această metodă poţi ”sifona” banul public pentru că nu poate nimeni să numere pomii şi panseluţele din oraş”, a spus Titirişcă.
Mai mult decât atât, consilierul consideră că suma de 12 miliarde lei vechi cheltuiţi pentru amenajarea şi întreţinerea parcurilor din municipiu este una extrem de mare pentru cele câteva părculeţe.
”Anul acesta, Primăria Alexandria a cheltuit din bugetul local, suma de 10 miliarde lei vechi, atenţie, pentru activităţi culturale. Eu nu prea am văzut activităţi culturale în municipiu, iar suma este extrem de mare. Voi cere în scris şi sper să primesc toate actele necesare pentru a vedea cum s-au cheltuit aceşti bani.
O altă sumă extrem de mare dislocată din bugetul local al Alexandriei, 16 miliarde de lei vechi, a fost cheltuită pentru sport, culte şi clubul pensionarilor. Alte 12 miliarde pentru amenajare şi întreţinere parcuri.
De asemenea, urmează să cheltuim alte 10 miliarde de lei vechi pentru semnalele de intrare în municipiu. Nu sunt de acord cu aceste semnale şi cred, şi în acest caz, că această sumă este una foarte mare. Sunt convins că acele semnale se pot face doar cu un miliard. Aştept cu nerăbdare devizul să vedem ce firmă a câştigat această construcţie.
A nu se înţelege că acuz pe cineva de ceva. Dar trebuie să vadă alexăndrenii unde se duc banii lor. Către ce firmă, către ce prieten, ce amantă, ce cunoscut… Sigur vom avea nenumărate surprize”, a încheiat liderul PDL Alexandria.
Acesta a mărturisit că vrea să organizeze lunar astfel de conferinţe pentru a putea explica mai bine cum este cheltuit banul public din municipiul Alexandria.

Claudiu DUMITRACHE