Pe terenul de fotbal, în orice anotimp

Alexăndrenii pasionaţi de fotbal pot practica sportul rege indiferent de condiţiile meteorologice sau de anotimp. Terenul de fotbal din incinta Ştrandului Vedea a fost modernizat şi acoperit cu un balon, iar din această lună se poate juca fotbal indiferent de vremea de afară.
Terenul are dimensiuni optime pentru un joc de fotbal de 12 persoane, iar preţul unei ore de închiriere este de 20 lei.
Un meci de fotbal cu prietenii sau colegii la sfârşitul săptămânii este tot ceea ce-şi pot dori mulţi dintre alexăndreni. Cum în perioada de iarnă această ”plăcere” nu este la îndemâna oricui, municipalitatea a venit în sprijinul pasionaţilor sportului rege.
În acest sens, terenul sintetic din incinta Complexului Ştrandului Vedea a fost acoperit cu o ”copertină presostatică din membrană PVC cu dimensiunile de 44,00 x 24,00”. Această copertină este rezistentă la intemperii, la raze UV, tratata împotriva ciupercilor, mucegaiului, putrezirii, ignifugă, destinată practicării de sporturi şi de agrement în toată perioada anului indiferent de anotimp.
Copertina este susţinută prin crearea unei diferenţe de presiune între aerul din interior şi cel din exteriorul acesteia. De aceea, intrarea în interiorul balonului trebuie făcută cu multă atenţie. Pătrunderea pe terenul de fotbal nu se face direct, ci printr-o cameră de ”depresurizare”.
Suprapresiunea din interiorul balonului este menţinută de o unitate electrică ce are şi rol de încălzire a aerului cu ajutorul unui arzător. Această unitate electrică este concepută astfel încât să se obţină un maxim de economie al energiei electrice, atunci când condiţiile atmosferice o permit.
Pentru această investiţie au fost cheltuiţi aproximativ 300.000 de lei.
Nici nu a fost bine inaugurat că deja sunt zeci de solicitări pentru închiriere. Programările se fac la Recepţia Ştrandului Vedea de luni până duminică între orele 08.00 – 24.00. Tot atunci se efectuează şi plata, 20 lei/ora închiriată.
Pentru a da posibilitatea cât mai multor alexăndreni să folosească terenul de fotbal acoperit, conducerea Primăriei Alexandria doreşte schimbarea regulamentului de funcţionare a acestuia. Astfel se va stabili ca o ”echipă” să nu poată închiria terenul o zi întreagă sau pentru mai multe zile la rând.
Sportivii fumători trebuie să ştie faptul că în interiorul balonului este interzis fumatul, cât şi folosirea gumei de mestecat sau a altor alimente lipicioase. De asemenea, este interzisă intrarea pe teren cu adidaşi cu crampoane metalice sau turnate. Jucătorii pot să folosească doar adidaşi de fotbal de sală, adidaşi normali sau teneşi.

C. DUMITRACHE