Patrula de reciclare şi-a premiat câştigătorii

Şcoala ”Mihai Eminescu” din Roşiori, pe primul loc la colectarea DEEE
De Ziua Internaţională a Mediului, Patrula de reciclare şi-a premiat câştigătorii naţionali şi locali. Campionii naţionali ai ediţiei 2013 vin din Olt şi din Vrancea!
În judeţul Teleorman au participat la program 30 de unităţi de învăţământ, aproximativ 900 de agenţi şi au fost colectate peste 4.100 kg DEEE. Performerii de top din judeţ sunt: Cel mai activ profesor coordonator – Rădiţa Bucică, Şcoala gimnazială nr.1 din Măldăeni; Cea mai mare cantitate DEEE/elev înscris în program a fost colectată de Şcoala gimnazială ”Mihai Eminescu”, Roşiorii de Vede.
Patrula de reciclare este programul educaţional de mediu centrat pe colectarea şi reciclarea deşeurilor de echipamente electrice şi electronice (DEEE), desfăşurat de Asociaţia Română pentru Reciclare RoRec în parteneriat cu inspectoratele şcolare şi primăriile în unităţile de învăţământ din Bucureşti şi 29 de judeţe.
La ediţia 2012 – 2013 au participat peste 21.000 de copii şi tineri şi peste 720 de profesori coordonatori din tot atâtea unităţi de învăţământ.
Agenţii Patrulei de Reciclare RoRec au colectat selectiv peste 230.000 kg de deşeuri electrice şi electronice.
Patrula de reciclare va continua, iar ediţia următoare a programului va începe din toamna anului 2013.

D.P.