Patru zile de foc pentru echipajele teleormănene de la Ambulanță

11 teleormăneni găsiți decedați, dintre care 4 în condiții suspecte

Personalul medical din cadrul SAJ Teleorman a avut patru zile de foc în intervalul 30 decembrie 2018-3 ianuarie 2019, peste 600 de apeluri fiind înregistrate la Ambulanța Teleorman în perioada menționată. Printre sutele de apeluri s-au numărat și solicitări la pacienți care au fost găsiți fără suflare, echipajele de pe Salvare, sosite la fața locului, fiind nevoite să constate decesul. 12 teleormăneni au fost găsiți decedați, patru dintre aceștia în condiții suspecte, în timp ce doi bărbați, unul în vârstă de 88 de ani, din comuna Călinești și altul în vârstă de 62 de ani, din localitatea Brânceni, s-au spânzurat. De asemenea, echipajele de pe Salvare au fost solicitate pentru a acorda primul ajutor și altor trei teleormăneni care au încercat să-și încheie socotelile cu viața. Cinci dintre cei 12 pacienți au fost găsiți inconștienți, iar altul, o femeie în vârstă de 64 de ani, din comuna Izvoarele, a decedat din cauza unor probleme cardiace.

Ambulanțele au fost solicitate și la 20 de copii bolnavi, la 77 de persoane care acuzau dureri abdominale sau de spate, dar și la 19 pacienți care au suferit accidente vasculare cerebrale.

Personalul medical de pe ambulanțe a fost prezent și la două accidente rutiere petrecute în Turnu Măgurele și Roșiorii de Vede. În urma celor două evenimente rutiere au avut de suferit două persoane, o femeie în vârstă de 26 de ani, care s-a ales cu plagă frontală și traumatism de torace și un bărbat în vârstă de 61 de ani, preluat de ambulanță în stop cardio-respirator.

În total, în intervalul 30 decembrie 2018-3 ianuarie 2019, SAJ Teleorman a primit 625 de solicitări după cum urmează: transfer interclinic+externări+CT-191; dureri abdominale sau de spate-77; tuse, probleme respiratorii minore-61; cefalee-51; dureri toracice-34; persoane inconștiente-26; conflicte și agresiuni fizice-22; febră-22; copii bolnavi-20; AVC-19; sângerare-19; accidente diverse-18; psihiatrie-11; intoxicații-10; leșin (sincopă)-8; obstetrică-ginecologie-7; diabet zaharat-7; moarte suspectă-4; căzut în stradă-3; tentativă de suicid-3;

incidente provocate de animale/insecte-3; victime din accidente rutiere-2; boli nediagnosticate-2; convulsii-2; arsuri-1; alergii-1; afecțiuni ale ochiului-1.

M. MEILĂ