Patru persoane trimise în judecată pentru trafic de influenţă

Patru teleormăneni, printre care un funcţionar al Casei Judeţene de Pensii Teleorman (CJP), C. D., soţia acestuia, C. M. şi un funcţionar din cadrul unei primării comunale, F. C., au fost trimişi în judecată de procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Teleorman, pentru fapte de corupţie.
Cercetările în cazul celor patru au fost demarate cu sprijinul ofiţerilor Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciului Judeţean Anticorupţie Teleorman, în urma sesizărilor făcute de un pensionar care, pentru a-i fi recalculată pensia, a fost nevoit să vină cu „plocon” la un funcţionar al CJP, mai exact cu bani şi produse alimentare.
Cu ocazia cercetărilor efectuate de către procurorul de caz, cu sprijinul ofiţerilor din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie Teleorman delegaţi în cauză, s-a stabilit că funcţionarul Casei de Pensii Teleorman, în mod repetat, pretindea şi primea de la diverşi pensionari sume de bani şi foloase materiale pentru a-i ajuta în rezolvarea problemelor legale de competenţa instituţiei unde îşi desfăşura activitatea.
În cauză, a fost constituit materialul probator pe baza căruia funcţionarul şi alte persoane au fost inculpate, în sarcina funcţionarului reţinându-se un număr de 14 acte materiale ale infracţiunii de trafic de influenţă. De asemenea, printre persoanele inculpate se mai numără soţia acestuia şi un funcţionar public din cadrul unei primării din judeţul Teleorman, pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la trafic de influenţă şi o altă persoană, D.C., pentru cumpărare de influenţă (art. 6.1 alin 1 din legea 78/2000).

M. MEILĂ