Patru liceeni vor reprezenta Teleormanul la etapele naţionale de şah şi tenis de masă

De curând, în cadrul ONSS (Olimpiada Naţională a Sportului Şcolar), s-au stabilit şi câştigătorii etapei judeţene la şah şi tenis de masă, din rândul elevilor de liceu pasionaţi de aceste două ramuri.
Competiţiile s-au desfăşurat în sala de sport a Liceului Pedagogic “Mircea Scarlat” din Alexandria, şi au avut drept scop, desemnarea finaliştilor care vor reprezenta mai departe, judeţul Teleorman, la etapele naţionale la şah şi tenis de masă.
Atât şahul, cât şi tenisul de masă, se bucură de mare popularitate în rândul elevilor teleormăneni, astfel încât la etapa judeţeană au fost prezenţi concurenţi din nouă licee
din judeţul Teleorman, câştigători ai etapelor locale.
La tenis de masă, (fete), pe primele trei locuri ale podiumului s-au clasat: Pe locul III Gabriela Mârlogeanu, elevă a liceului Pedagogic “Mircea Scarlat”, Alexandria, antrenată de profesor Dumitru Filip. Pe locul a urcat eleva Gina Petca, de la Colegiul “A.D. Ghica”, pregătită de profesor Petrică Gurlui. Iar pe primul loc, s-a clasat Iulia Savescu, antrenată de profesor Cerasela Dosinescu. Aceasta având şansa de a reprezenta judeţul la etapa naţională.
La categoria băieţi, pe podium, a urcat Mădălin Iconaru, ocupantul locului III., de la Liceului “A.I. Cuza”, pregătit de profesor Marius Soare.
Cătălin Craiu, elev al Liceului nr.1 Videle, pregătit de profesorul Dorina Olteanu (Iorga),este câştigătorul locului II.
Iar pe locul I s-a clasat Iuliu Dragomir, elev al Colegiului “Unirea” Turnu Măgurele, profesor Doru Aldea.
Rezultatele competiţiei de şah, în ceea ce priveşte categoria fete, au clasat-o pe locul III, pe Nicoleta Dumitru, elevă a Liceului din localitatea Piatra, aceasta fiind pregătită de profesor Nicolae Ologeanu.
Locul II i-a revenit Silviei Chiţu, elevă al Colegiului “Ghica”, al cărei profesor este Petrică Gurlui. Iar pe locul I, a urcat Nicoleta Deca, elevă a Liceului Tehnologic Nr.1 Alexandria, profesor Emil Dima.
La categoria băieţi, cei mai iscusiţi şahişti s-au dovedit a fi, Sorinel Gogoaşă, elev al Liceului “Nicolae Bălcescu” Alexandria, pregătit de profesor Adriana Brâncoveanu, ocupantul locului II a fost Constantin Răducu, elev al Liceului nr.1 Videle, profesor Dorina Olteanu.
Iar pe locul I, cu posibilitatea de a reprezenta mai departe, judeţul Teleorman, a urcat Andrei Ciobanu, elev al Colegiului Naţional “A.D. Ghica”, susţinut de profesor Petrică Gurlui.
Câştigătorii competiţiei de tenis de masă, atât fete cât şi băieţi se vor deplasa în luna aprilie, la Giurgiu pentru susţinerea etapei finale. În schimb, competiţia naţională de şah, va fi găzduită de localitatea Odorheiu Secuiesc, judeţul Harghita în aceeaşi perioadă.
De semnalat faptul că la aceste competiţii, s-au remarcat în general elevii din mediul rural, ceea ce este un bun exemplu, pentru ceilalţi pasionaţi de şah şi tenis de masă, şi un îndemn mai amplu adresat profesorilor, de a participa împreună cu copiii la aceste competiţii, ceea ce va duce la afirmarea unităţii de învăţământ de la care aceştia provin.

Mirel MANAFU