Patru elevi teleormăneni cu media 10 la Bacalaureat

Ministerul Educației și Cercetării a centralizat și publicat rezultatele finale obținute la Examenul de Bacalaureat de către absolvenții studiilor liceale, sesiunea iunie-iulie 2020.

În urma soluționării contestațiilor, promovabilitatea la nivelul județului Teleorman este de 54,25% pentru candidații înscriși din toate promoțiile și 63,03% pentru candidații din seria curentă.

Pe probe, situația se prezintă astfel: proba Ea) Limba și literatura română – rată de promovare 79,08%; proba Ec), proba obligatorie a profilului – rată de promovare 61,57%; proba Ed), proba la alegere a profilului și specializării – rată de promovare 74,67%.

4 elevi din județul nostru au obținut rezultate excepționale, promovând examenul de bacalaureat 2020, cu media 10 (zece): Delcea Andreea Georgiana- Colegiul Național Pedagogic „Mircea Scarlat”, Alexandria; Negru Vlad- Liceul Teoretic Zimnicea; Stancu Elisabeta Anda- Liceul Teoretic „Marin Preda”, Turnu Măgurele; Ștefan Alexandra Maria- Colegiul Național „Anastasescu”, Roșiorii de Vede.

După afișarea rezultatelor inițiale, 678 de candidați au depus 1028 de contestații, dintre care 313 au fost depuse pentru proba Ea), 399 pentru proba Ec) și 316 pentru proba Ed).

Din numărul total de contestații depuse: pentru 499 de lucrări, nota finală a fost mai mare decât nota inițială; pentru 58 de lucrări, nota finală a fost egală cu nota inițială; pentru 471 de lucrări, nota finală a fost mai mică decât nota inițială.

În ceea ce privește influența notelor contestate asupra mediei finale de bacalaureat, s-a constatat că 46 de candidați, declarați inițial nepromovați, au obținut medii mai mari sau egale cu 6 (șase), promovând astfel examenul de bacalaureat. Niciun elev cu medie inițială 6 sau peste 6 nu a avut media finală sub 6.

Potrivit rezultatelor finale obținute de candidații din județul Teleorman în sesiunea iunie-iulie 2020, pe primele cinci poziții se situează următoarele licee: Colegiul Național Pedagogic „Mircea Scarlat” din Alexandria- promovabilitate 92,50%; Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Alexandria- promovabilitate: 90,09%; Colegiul Național „Unirea” din Turnu Măgurele- promovabilitate 78,08%; Colegiul Național „Anastasescu” din Roșiorii de Vede- promovabilitate 73,24%; Liceul Teoretic „Alexandru Ghica” din Alexandria – promovabilitate 61,59%.

Cornelia RĂDULESCU