Parlamentari degeaba

Țara are nevoie de guvernare, și de aceea, o dată la patru ani au loc alegeri parlamentare. Anul acesta alegerile parlamentare urmează să aibă loc în luna decembrie, dar nu e sigur că vor avea loc atunci; este posibil ca alegerile parlamentare să fie amânate precum alegerile locale din cauza pandemiei cu coronavirus. În acest mandat județul Teleorman a avut doi senatori și cinci deputați; un senator de la PSD și altul de la PNL, trei deputați social-democrați și, initial, unul de la PNL și altul de la ALDE, până în momentul în care deputatul Calotă Ică Florică s-a supărat și a trecut cu toată zestrea lui la PNL. Aici liberalii i-au promis lui Ică un loc eligibil la parlamentare viitoare. Urmează să vedem dacă urmașii Brătienilor se țin de cuvânt.

Senatorul PSD Carmen Daniela Dan fost și ministru de Interne, s-a remarcat doar prin intervenția brutală a Jandarmeriei pentru reprimarea manifestanților din 10 august. Și de atunci senatorul Carmen Daniela Dan tace. Social-democrații mai au și trei deputați, dintre care doi supleanți: Valentin Boboc, aflat la cel de-al doilea mandat consecutiv, și își mai dorește unul, și seniorul Petre Cioabă precum și Violeta Răduț. Boboc și Cioabă sunt singurii deputați social-democrați cu care se poate comunica, spre deosebire de Violeta Răduț care probabil nu are vorbele la ea.

Inițial la liberali singurul deputat era Mara Calista Daniela, dar acum i s-a alăturat și Calotă Ică Florică, amândoi reținuți în relația cu presa.

Ioan DUMITRESCU