Paramedicii SMURD sunt tot mai prezenți pe teren

Paramedicii SMURD au reușit să-și câștige un nume. Aceștia sunt tot mai solicitați în cazul intervențiilor ușoare. Acest lucru este benefic și le permite medicilor de la Ambulanță să-și mai tragă răsuflarea.

Echipajele de salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „A.D. Ghica” al județului Teleorman, cu mijloacele tehnice destinate stingerii incendiilor, recuperării și salvării persoanelor din medii ostile vieții, precum și pentru acordarea primului ajutor calificat, au participat la un număr de 77 de evenimente.

Din numărul total de intervenții, cele mai multe, 73 au fost ale paramedicilor SMURD. Aceștia au fost solicitați să intervină pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave.

Nici pompierii nu au stat degeaba. Aceștia au intervene în cazul a trei incendii, dintre care un incendiu la o casă de locuit din localitatea Beiu, un incendiu la o anexă gospodărească în localitatea Măldăieni și un incendiu de anvelope în localitatea Videle. Tot cei de la ISU au intervenit și pentru deblocarea unei uși de acces în locuință în vederea facilitării intervenției echipajelor medicale la o persoană cu probleme de sănătate.

Pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112, s-a solicitat intervenția pompierilor militari pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o anexă gospodărească din localitatea Măldăeni. Ajunși rapid la locul intervenției cu o mașină de stingere, salvatorii au reușit să localizeze și să lichideze focul în limitele găsite.

Au ars o magazie din lemn acoperită cu țiglă pe o suprafață de aproximativ 10 mp și două roți de atelaj hipo, valoarea pagubelor fiind estimată la suma de 3000 de lei. Valoarea bunurilor salvate a fost apreciată la suma de 7000 de lei. Cauza probabilă a acestui eveniment a fost jarul nestins, care a fost depozitat în apropierea materialelor combustibile.

Tot pompierii militari au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă de locuit din localitatea Beiu. Salvatorii au acționat cu două mașini de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD, reușind să stingă focul în limitele găsite, fără a fi înregistrate victime. Au ars mobilierul din camera de locuit, tâmplăria și mai multe materiale textile, valoarea pagubelor fiind estimată la aproximativ 5700 de lei. Valoarea bunurilor salvate a fost apreciată la suma de 60000 de lei. Cauza probabilă a acestui eveniment a fost jarul căzut dintr-o sobă cu acumulare de caldură, care a aprins materialele textile amplasate în apropierea acesteia.

C. DUMITRACHE