Panarama politică teleormăneană

Bătălia politică de la Bucureşti nu putea să nu aibă ecou în teritoriu. Iar dacă până la Satu Mare sau la Cluj sau Sălaj, lanţul Carpatic ar putea perturba undele sonore, producând confuzii, în Teleorman, aflat la o palmă de Bucureşti, în plină câmpie, lucrurile ar trebui să fie recepţionate clar şi prezentate coerent. Dar nu se întâmplă aşa, ci, dimpotrivă. Cine ia de bune informaţiile apărute în unele mass media locale riscă să fie bulversat până dincolo de logica formală, dacă avem în vedere că în România logica politică n-are nici o noimă.
Ce să mai crezi când o sursă anunţă triumfal că liderul PDL, Teodor Niţulescu, a reuşit să-i convingă pe 10 primari pesedişti şi pe 5 edil-şefi liberali să-şi schimbe culoarea politică informal, pentru că şi-ar pierde mandatul dacă ar face-o prin demisie din partidele pe listele cărora au candidat, dar nu reuşeşte să-şi ţină în frâu propriii primari care, conform altei surse au trecut cu arme şi bagaje (dar fără demisii) la PSD.
O altă ştire, care nu poate trezi decât zâmbete ironice sau sentimente religioase materializate în cruci mari, e aceea care-l dă pe liderul PDL drept viitorul prefect de Teleorman, după spargerea USL.
Tot cruci mari îţi faci când afli că agonicul PP-DD va obţine un procent cu două cifre la alegerile pentru Parlamentul European sau că cei doi viceprimari de la Alexandria vor fi înlocuiţi, deşi „ordinul de front” de la Bucureşti precizează că cel puţin 45 de zile nici un liberal nu se mişcă din funcţie.
Forţa Civică n-are nici un pic de vlagă şi nici măcar o şoaptă nu se aude dinspre ea. Cât priveşte Mişcarea Populară, după hibernarea prelungită se va dezmorţi alergând după cei care nu sunt de acord cu acciza la benzină, contribuind astfel la cele un milion de semnături pe care Elena Udrea vrea să le pună în braţe lui Ponta.
Cât despre USD, pe principiul „tace şi face”, această entitate politică îşi pregăteşte strategiile pentru a face faţă noilor realităţi politice generate de spargerea USL.

Şt. B.