Până pe 20 aprilie, liberalii trebuie să încheie alegerile în 3/4 din organizații

În ultimele zile ale săptămânii trecute ”temperatura” din PNL a atins cote nemaintâlnite în ultimii doi ani, când interimatul a fost nota dominantă în partid.

Motivul acestei emulații îl reprezintă alegerile pentru conducerile organizațiilor locale, care trebuie finalizate în proporție de cel puțin 75%, pentru că în conformitate cu decizia conducerii centrale, numai în această situație se poate desfășura Conferința Județeană pe 20 aprilie.

Prima dintre organizațiile mari care și-a ales noua conducere pe următorii patru ani a fost cea din reședința de județ, la care, conform statutului, au participat numai membrii de partid care și-au plătit cotizația la zi. Principalii candidați la șefia organizației au fost Mihai Murar și Florin Titirișcă, clasați, în final, în această ordine. A fost o victorie ”la mustață” a lui Murar, Titirișcă obținând cu doar două voturi mai puțin.

Liviu Dumitrașcu, care s-a înscris în cursă doar pentru a avea posibilitatea ”să spună ce are de spus”, a obținut opt voturi. Al patrulea candidat înscris în cursă doar s-a aflat în treabă.

Iar dacă la Alexandria lupta a fost strânsă, la Turnu Măgurele a câștigat, fără probleme, Claudiu Crăcea, cu 89 de voturi, contracandidatul său, Liviu Neagu, obținând doar 20 dintre sufragii. El va rămâne, însă, alături de Crăcea, din poziția de vicepreședinte.

Nici la Roșiorii de Vede nu s-a întâmplat nimic deosebit pe 1 aprilie. Alexandru Iliescu este președinte al organizației în următorii patru ani, el obținând 68 de voturi, iar contracandidatul său, fostul șef de cabinet al fostului președinte, obținând 27 de voturi.

Având în vedere că și o serie de organizații comunale și-au ales deja candidații este evident faptul că nu vor fi probleme cu privire la data Conferinței Județene, liberalii teleormăneni încadrându-se în mod cert în limita decisă de conducerea centrală: alegeri finalizate în 3/4 din organizații.

Singura problemă rămâne locul desfășurării evenimentului din 20 aprilie. Pentru că autoritățile locale din Alexandria n-au putut oferi o sală suficient de mare pentru numărul de delegați la Conferința Județeană, a fost luată în calcul, ca loc de desfășurare, comuna Viișoara, al cărei Cămin Cultural, proaspăt renovat, ar corespunde exigențelor.

Șt. B.