Până la 30 iunie 2021 clienții CEZ Vânzare pot studia ofertele concurențiale

CEZ Vânzare oferă posibilitate alegerii unui tarif corespunzător pe piața concurențială până la data de 30 iunie 2021, venind astfel în întâmpinarea clienților săi casnici în regim de serviciu universal.

Beneficiul facturării de tip discount pentru perioada în care se va aplica prețul nou de Serviciu Universal rămâne valabil.

Furnizorul de energie electrică și gaze naturale continuă campania de informare a clienților săi, în contextul liberalizării pieței de energie electrică, dar și seria de beneficii oferite, prelungind perioada până la care aceștia pot studia ofertele CEZ Vânzare pentru a face o alegere informată, în funcție de nevoile fiecăruia.

CEZ Vânzare va continua informarea clienților săi atât pe canalele on-line, cât și prin corespondența scrisă. Le recomandă clienților care doresc încheierea contractelor în Centrele de Relații cu Clienții CEZ Vânzare, să-și programeze vizita, accesând https://www.cezinfo.ro/rezervare-online/, pentru a evita timpul de așteptare. În plus, le recomandă printarea, completarea și prezentarea ofertei specialistului CEZ Vânzare, pentru ca procesul de înregistrare să se facă simplu și rapid.

CEZ Vânzare a pregătit un portofoliu de produse de energie electrică care include și produse cu sau fără abonament lunar, cu servicii de asistență de urgență pentru casă sau cu termostat inteligent inclus, cu ajutorul căruia consumatorii pot controla de oriunde termperatura casei, dar și costurile cu energia electrică.

Pentru clienții complet digitali, CEZ Vânzare a dezvoltat un produs exclusiv online CEZ Verde Online, care oferă 100% energie regenerabilă, la un preț special.

Mai multe detalii despre ofertele concurențiale CEZ Vânzare pentru clienții casnici pot fi regăsite accesând https://www.cez.ro/ro/cez-vanzare/personal/oferta-clienti-eligibili.html

Este important de menționat că în situația în care clientul dorește să rămână la CEZ Vânzare, în regim de serviciu universal, compania va asigura acest serviciu, în continuare, conform prevederilor legale în vigoare.

CEZ Vânzare are următoarele canale de comunicare alternative: Portalul și aplicația mobilă MY CEZ; Info Linia CEZ, 0251 929, disponibilă pentru solicitarea de informaţii comerciale, în fiecare zi în intervalul orar 8:00-20:00, în timp ce înregistrarea deranjamentelor electrice poate fi efectuată non stop; chatul cu un consultant CEZ Vânzare.

Alte canale de comunicare sunt: completarea formularului de înregistrare al sesizărilor accesând https://www.cez.ro/ro/sesizari-form; prin corespondenţă scrisă la adresa de e-mail cez_crc@cez.ro; numărul de fax: 0248 524 834.

Cornelia RĂDULESCU