Pamfletul, din nou

Rău s-a mai ajuns! Bitanu decide cine reprezintă Teleormanu’
Un băiat ştiurlubatic, cu certificat în regulă, născut din amorul de-o noapte al norocului chior cu dileala, a ajuns primar în satul său. Şi nu pentru că ar fi fost ceva de capul lui, ci pentru că a avut bani la puşculiţă şi cu ei i-a convins pe mulţi dintre concetăţeni să se prostitueze la vedere, vânzându-şi cinstea pe doi mici, o chiflă şi-o halbă de bere.
Aşa că, după primul mandat, grătarul şi dozatorul au devenit instrumente electorale, iar minciuna şi demagogia, arme ideologice. Acoperit politic, a dat iama-n banul public, a făcut multe „nefăcute” financiare ca să-şi umple puşculiţa proprie şi să aibă de cotizaţie şi numai faptul că dosarele i-au fost uitate prin sertare, iar DNA-ul nu l-a băgat, încă, în seamă l-au menţinut pe baricade.
Mai mult, el a urcat ierarhic şi dintr-un lingător de clanţe a devenit secretar general de filială judeţeană a PDL şi, alături de unul dintre părinţii săi spirituali, Niţulescu, face şi desface în Teleorman.
Mai nou, el, care făcea mătănii pe la uşile lui Videanu şi ale Elenei Udrea şi pe la sediul din Modrogan, se arată extrem de revoltat pentru intervenţia celor de la centru şi ameninţă că dacă Niţulescu nu este lăsat să conducă, el se aruncă în braţele prietenului Marchi, care e tot la dreapta, dar nu a lui Niţulescu, ci a lui Almăjanu.
Poate nervozitatea sa din ultimele zile se datorează şi faptului că, la fel ca orice paranormal, simte pe umeri apăsarea sicriului în care sunt înghesuite toate speranţele sale de mâine şi aude în urechi polpăiala colivei care fierbe în tuciul din Modrogan şi care va fi împărţită, sâmbătă, în castroane de unică folosinţă.
După toate aparenţele, dar şi după propriile declaraţii, sâmbătă spre seară îşi va propti pentru ultima oară ochii în decolteul doamnei Udrea şi se va alătura lui Niţulescu şi Blaga pregătindu-se pentru războiul de partizani cu gruparea procotrocenistă. Va uita de pupăturile cu Videanu de la inaugurarea sălii de sport şi de anunţarea glorioasei izbânzi asupra lui Dinu Eduard, când a preluat Balta Suhaia, dar nu le-a lăsat viişorenilor nici un ochi de apă.
Rău a mai ajuns dreapta românească, dacă au ajuns s-o conducă pochimeni de asemenea factură! Rău a mai ajuns PDL-ul, dacă a ajuns Bitanu să taie şi să spânzure, să înjure şi să ameninţe. În timp ce adevăraţii pedelişti, adevăraţii oameni de dreapta, s-au retras scârbiţi şi îşi văd de treburile lor de oameni serioşi şi responsabili.
Bitanu e evident că n-are responsabilitate şi probabil de aceea nu se teme că va fi tras la răspundere. Dar pe dreapta, în sensul comun, nu pe dreapta politică, poate fi tras. Cine o va face, va face mult bine şi lui şi partidului.

S. M.