Pamfletul din nou * Vaccinarea-ar merge bine, dar vaccinul nu mai vine

Vaccinarea merge prost, așa cum merg toate în România zilelor noastre. Cu economia sabotată de Guvern și de Covid, România nu poate reveni la normal decât prin imunizarea de turmă, adică prin vaccinarea a 60-70% din populație. Deocamdată am ajuns la 2%, dar, în acest ritm, nu vom reuși să ajungem la liman până în toamnă și e clar că va fi o țintă ratată ca multe altele.

În loc să se preocupe de mutarea vaccinului din frigidere în mușchii românilor, 24 de ore din 24, autoritățile se ceartă ca chioarele pe bani și pe funcții. Iar noul ministru al Sănătății, mai interesat de conectarea mulgătoarelor private la ugerul Casei de Asigurări de Sănătate, ne face să-l regretăm pe Neluțu Tătaru, care măcar da impresia că-i pasă.

Cam toți cei care ar fi putut face ceva s-au retras strategic și au rămas doar Gheorghiță și Arafat să fie ciuruiți de nemulțumirile turmei care, surprinzător, se înghesuie la vaccinare. Dar, colac peste pupăză, nu ne mai ajung centrele de vaccinare și, mai grav, vaccinurile, pentru că furnizorul nu mai face față cererii. Iar guvernanții noștri nu s-au preocupat să găsească soluții alternative, lăsându-ne la mâna UE și a Pfizer.

Și dacă nu se rupe lanțul de contagiune prin vaccin și rapel, atâtea eforturi logistice vor fi în zadar, iar zecile de milioane de euro se vor duce pe apa Sâmbetei. Ca și alte cazuri rezolvate în cel mai pur stil dâmbovițean ne-a lovit realitatea peste meclă, dar tot nu ne-a venit mintea de pe urmă, care ne-a scos mai mereu din fundăturile istoriei.

Centrele de vaccinare sunt puține, pentru că autoritățile locale n-au bani, platforma de înscriere on-line funcționează aiurea, DSP-urile dau rateu după rateu în identificarea persoanelor cu risc ridicat, iar Pfizer a supralicitat și nu face față cererii.

Iar în vremea asta, Covid-ul își vede de treabă și se roagă pentru sănătatea conducătorilor noștri, care l-au lăsat și îl lasă în continuare să-și facă mendrele. În acest timp, Grupul de Comunicare Strategică tot numără cazurile și, din păcate, morții.

Șt. B.