Optimism social-democrat

După ce au pierdut alegerile europarlamentare din 26 mai, după ce a doua zi președintele lor, Liviu Nicolae Dragnea a fost arestat și va sta după gratii trei ani și jumătate, după ce Guvernul condus de Viorica Vasilica Dăncilă a căzut în urma unei moțiuni de cenzură, acum pesediștii se agață de alegerile prezidențiale pe care cred că le vor câștiga.

După ce a mers în campanie prin toată țara, președintele PSD Viorica Dăncilă și-a stabilit pentru ultimele zile de campanie electorală pentru prezidențiale și județul Teleorman, de unde a plecat. Viorica Dăncilă a lucrat inițial, între 1988 și 2009, în sectorul privat fiind inginer la OMV Petrom SA, apoi a fost aleasă europarlamentar, prima oară în mandatul 2009-2014, și apoi încă o dată europarlamentar până când a fost numită prim-ministru al României. Fostă apropiată a liderului PSD Liviu Dragnea, premierul demis prin moțiune de cenzură, vrea acum să îl înlăture pe Klaus Werner Iohannis de la președinția statului. Și de aceea, ca mulți dintre contracandidații săi, prezidențiabila Viorica Dăncilă, a străbătut țara pe care spune că a ”scos-o din noroaie” cât a fost premier, în încercarea de a strange voturile alegătorilor.

Joi, 7 noiembrie, Viorica Dăncilă a venit și în județul Teleorman, de unde a plecat, județ pe care îl apără chiar și în fața jurnaliștilor care i se par ostili. Astfel, Viorica Dăncilă s-a enervat pe un jurnalist care ar fi susținut că Teleormanul este polul sărăciei, Dăncilă confundând termenul de sărăcie cu jignire. ”Vă rog să nu mai vorbiți așa despre Teleorman. Eu cred că nu este corect. Vă spun că acest județ face parte din România”. Întrebată ce măsuri a luat pentru a scăpa de această situație din Teleorman, Viorica Dăncilă nu a mai răspuns.

Vorbind despre Viorica Dăncilă așteptată în Teleorman în penultima zi de campanie electorală pentru alegerile prezidențiale, deputatul social-democrat Valentin Boboc a declarat că nu este așteptată în fosta calitate de premier, demis prin moțiune de cenzură, ci în calitate de președinte al partidului, candidat la președinția statului. Deputatul Valentin Boboc este foarte optimist în ceea ce privește șansele Vioricăi Dăncilă la alegerile prezidențiale. Acesta afirmă nu numai că va trece de primul tur al alegerilor prezidențiale, ci va câștiga și cel de-al doilea tur de scrutin, devenind în felul acesta prima femeie președinte al României.

Ioan DUMITRESCU