Olimpicii de la “Cuza”, premiaţi într-un cadru festiv

Conducerea Liceului teoretic “A.I. Cuza” din Alexandria a hotărât ca odată cu aniversarea liceului, manifestare desfăşurată într-un cadru festiv, să fie premiaţi şi cei mai buni olimpici, pentru meritele deosebite obţinute la învăţătură.
Este vorba despre un grup de 45 de olimpici participanţi la fazele judeţene şi naţionale a mai multor discipline.
Acestora li s-a apreciat munca depusă, atât cu diplome de merit, cuvinte de laudă, aplauze cât şi cu simbolice sume de bani, în cazul participanţilor la fazele naţionale. Olimpicii devenind astfel un bun exemplu pentru ceilalţi elevi ai liceului “A.I. Cuza”.
O altă surpriză a zilei, a fost scoasă la lumină de Cătălin Micu, în calitate de director adjunct al liceului. Este vorba despre constituirea unei comisii care analizează documentaţia necesară prin care, începând cu anul şcolar 2014-2015, Liceul teoretic “A.I. Cuza”, să treacă la titulatura de Colegiu, ceea ce ar însemna printre altele şi o mai bună finanţare din partea autorităţilor locale.
Vestea i-a surprins plăcut atât pe elevi, profesori, cât şi pe Valeria Gherghe, inspector general în cadrul ISJ Teleorman.
Festivitatea de premiere, masa şi dansul, cum se spune în popor, au fost organizate la un local din municipiul Alexandria, acolo unde în prezenţa reprezentanţilor autorităţilor locale, Inspectoratului Şcolar Judeţean Teleorman, profesori şi elevi, s-a discutat mult despre realizările acestor elevi, de la boboci şi până la cei aflaţi în anul terminal.
Amintim şi noi, doar câţiva dintre fericiţii câştigători ai respectivelor distincţii:
Adela Alexandra Caliţescu este câştigătoarea premiului II la faza naţională a olimpiadei de bilogie, aceasta obţinând calificarea în lotul naţional lărgit;
Maria Pisăcariu a obţinut locul II la faza naţională a Olimpiadei de geografie;
Alexandru Gabriel Peşu, este câştigătorul medaliei de bronz, în cadrul fazei naţionale a olimpiadei de matematică;
Iar Cerasela Bianca Alexandru, a fost premiată pentru participarea la olimpiada naţională de fizică.
De asemenea elevii Florin Andrei Ceapă, şi Adrian Stan, au fost apreciaţi pentru participarea la olimpiadele naţionale de fizică şi respectiv biologie.
Iar eleva Silvia Ureche a primit o diplomă pentru participarea la faza naţională a olimpiadei de limba franceză.
Tot cu această ocazie ceilalţi elevi talentaţi la dans şi muzică, au evoluat atât pe ring, cât în spatele microfonului, făcând atmosferă la propriu.
Spre final, hora unirii realizată pe mai multe rânduri, i-a prins pe profesori, reprezentanţii autorităţilor locale şi pe cei de la ISJ Teleorman în mijlocul elevilor.

M.M.