Olimpiada Naţională a Sportului Şcolar – S-au desemnat câştigătorii etapei judeţene de handbal

În cadrul ONSS, Olimpiada Naţională a Sportului Şcolar, în zilele de 19 şi 20 februarie 2014, în judeţul nostru s-au disputat etapele judeţene la handbal băieţi de liceu şi handbal fete, gimnaziu.
Ziua de 19 februarie 2014 a fost una de mare încărcătură emoţională pentru jucătorii de handbal, care au intrat în competiţie pentru câştigarea dreptului de a se înscrie la o etapă superioară şi anume etapa zonală. Emoţii au avut atât rudele şi prietenii acestora cât şi profesorii care i-au pregătit, dar şi celelalte cadre didactice pentru că, prin rezultatele lor au adus faimă unităţii de învăţământ la care sunt pregătiţi.
Meciurile etapei judeţene la handbal (băieţi) s-au desfăşurat la sala de sport a Colegiului Naţional “Unirea” din Turnu Măgurele, între echipele Liceului Tehnologic Nr.1 Alexandria, Liceul Teoretic Zimnicea, Colegiul Naţional “Unirea” şi Liceul Pedagogic “Mircea Scarlat” Alexandria.
Pentru că meciurile s-au jucat acasă la una dintre echipele implicate în această competiţie, atmosfera a fost una de-a dreptul incendiară, dată de participarea masivă a elevilor.
Gazdele, în speţă echipa de handbal a Colegiului “Unirea”, au avut o susţinere serioasă din partea suporterilor veniţi în număr extrem de mare, sala de sport devenind neîncăpătoare.
Dar chiar şi aşa echipa gazdă nu a reuşit decât să ajungă în finală. Meciurile decisive disputându-se între echipa Colegiului Naţional “Unirea” şi cea a Liceului Pedagogic “Mircea Scarlat” din Alexandria, al căror scor a fost de egalitate (28 – 28).
Departajarea celor două echipe şi a câştigătorilor s-a făcut prin lovituri de la 7 metri. Echipa Colegiului Naţional “Unirea ” fiind învinsă de echipa handbaliştilor de la “Mircea Scarlat” din Alexandria cu scorul de 3 – 2.
Astfel pe locul I, cu posibilitatea de a merge mai departe, s-au aflat handbaliştii pregătiţi de profesorul Filip Dumitru, pe locul doi s-au clasat handbaliştii de la “Unirea” Turnu Măgurele, iar locul trei le-a revenit handbaliştilor de la Liceului Tehnologic Nr.1 Alexandria, după ce i-au înfrânt pe zimnicari cu scorul de 16 -9.
Următorul prag fiind etapa zonală care se va susţine în zilele de 21-23 martie la Călăraşi, între echipele judeţelor Prahova, Giurgiu, Ialomiţa, Ilfov, Călăraşi şi Teleorman.
La etapa judeţeană de handbal, secţiunea fete de gimnaziu, care s-a desfăşurat ieri, la Sala Sporturilor din Alexandria, au participat reprezentantele Şcolii Gimnaziale “Mihai Viteazul” Alexandria, antrenată de profesor Vasile Ţăranu şi Mariana Mitran, cei ai Şcolii Gimnaziale “Mihai Viteazul” din Roşiorii de Vede pregătiţi de profesor Radu Daniel. S-au mai implicat în competiţie handbalistele Şcolii Gimnaziale din Ciuperceni, profesor Iulian Burcea, handbalistele Şcolii Gimnaziale Nr.3 Zimnicea, Liviu Voicu şi handbalistele Şcolii Gimnaziale Trivale Moşteni, profesor Liviu Voicu.
În urma meciurilor, pe locul trei s-au clasat handbalistele de la Ciuperceni, după reuşita obţinută în faţa fetelor de la Şcoala „Mihai Eminescu”. Pe locul doi au căzut fetele de la Şcoala din Trivale Moşteni, după ce au pierdut la mustaţă, cum se spune, în faţa handbalistelor de la Şcoala Gimnazială “Mihai Viteazul” Alexandria, care au reuşit calificarea în ultimele opt secunde de meci, după o lovitură de la şapte metri.
Etapa zonală pentru această competiţie, fiind rezervată pentru zilele de 7 – 9 martie la Călăraşi.
Este bine de remarcat faptul că Olimpiada Naţională a Sportului Şcolar se bucură de o participare din ce în ce mai mare din partea elevilor indiferent că ei sunt la gimnaziu s-au liceu. În acelaşi timp, elevii din mediul rural sunt tot mai activi în acest tip de competiţii sportive. Din şase echipe, patru sunt din mediul rural. Pentru obţinerea rezultatelor, elevii sportivi sunt supuşi unui efort suplimentar, pregătirea acestora făcându-se în afara orelor de curs. Lucru care a fost apreciat atât de profesori cât şi de şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Teleorman Valeria Gherghe şi a inspectorului de specialitate Ştefan Cioacă, care susţin şi sprijină astfel de activităţi, acordând o atenţie deosebită modului de desfăşurare şi organizare al competiţiilor.

Mirel MANAFU