Doi șoferi au fost prinși băuți la volan

Numărul șoferilor care încalcă regulile de circulație este într-o continuă creștere. Asta și din cauza faptului că statul roman, în ultimii 25 de ani, nu a făcut nimic pentru a crea acestora facilități demne de secolul în care trăim. Și ne referim în special la autostrăzi.

Polițiștii Serviciului Rutier Teleorman au acţionat la sfârșitul săptămânii trecute pe linia prevenirii şi combaterii cauzelor generatoare de accidente rutiere, fiind aplicate 84 de sancțiuni contravenționale în valoare de 55.955 lei. Au fost reținute 18 permise de conducere.

Dacă șoferilor le place sau sunt nevoiți să calce puțin mai tare pedala de accelerație, asta pentru că un drum de la București la Timișoara durează 10 ore, atunci când șoferii sunt prinși băuți nu mai au nici o scuză.

Polițiștii din municipiul Alexandria au depistat un bărbat în vârstă de 42 de ani din Alexandria, în timp ce conducea un autoturism pe strada Negru Vodă, intersecție cu strada București din Alexandria, având o imbibație alcoolică peste limita legală, rezultatul în urma testării cu aparatul etilotest indicând o valoare de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conducătorul auto a fost condus la spital unde i-au fost recoltate două probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Pe numle șoferului a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ,,conducerea unui autoturism sub influența alcoolului”.

Și tot în municipiul Alexandria a fost prins un bărbat în vârstă de 45 de ani din satul Archița, comuna Vânători, județul Mureș, în timp ce conducea un autoturism pe strada Dunării, având o imbibație alcoolică peste limita legală, rezultatul în urma testării cu aparatul etilotest indicând o valoare de 0,74 mg/l alcool pur în aerul expirat. Cel în cauză a fost condus la spital unde i-au fost recoltate două probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ,,conducerea unui autoturism sub influența alcoolului”, urmând a se propune soluție prin Parchet.

C. DUMITRACHE