Ofertă săracă de locuri de muncă

Cele 72 de posturi oferite persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă, în judeţul Teleorman sunt insuficiente în comparaţie cu numărul şomerilor existent la nivelul judeţului la această oră. Faţă de perioada anterioară, oferta locurilor de muncă s-a completat cu patru posturi, din care unul se adresează şomerilor care au la bază şi studii superioare, ceea ce înseamnă că în perioada 13 -19 februarie, din celte 72 de posturi vacante, trei posturi sunt pentru persoanele cu pregătire superioară. Un post este de inginer economist, altul se adresează unui expert în securitate şi sănătate în muncă, iar cel de al treilea post este de inginer mecanic. Pentru toate cele trei posturi cu adresabilitate în rândul persoanelor cu studii superioare, angajatorul solicită vechime în câmpul muncii de un an de zile, iar contractele de muncă se vor semna pentru o perioadă nedeterminată.
Zonele de interes pentru această perioadă au rămas aceleaşi, ca şi în perioada anterioară, Alexandria, Roşiorii de Vede şi Turnu Măgurele.
Cea mai bogată ofertă fiind în zona Alexandriei, unde doritorii pot alege din cele 37 de posturi de muncitori necalificaţi în industria textilă, operatori la maşini unelte automate şi semi automate, barmani, ospătari, agenţi de vânzări şi femeie de serviciu.
Pentru zona celorlalte două oraşe, oferta este mult mai redusă. Astfel, pentru Roşiorii de Vede sunt vacante 24 de posturi în industria textilă, în meseria de confecţioner – asamblor articole textile (10) posturi, iar alte 14 posturi se adresează muncitorilor necalificaţi din acelaşi domeniu de activitate.
Iar pentru zona Turnu Măgurele oferta cuprinde doar 11 posturi, nouă dintre ele fiind vacante de asemenea în industria confecţiilor, iar celelalte două sunt pentru cei care doresc un post de muncitor necalificat în agricultură.

M.M.