Ofertă săracă de locuri de muncă în străinătate! Peste 600 de locuri de muncă vacante

Ofertă slabă de locuri de muncă în străinătate! Pentru această perioadă, prin reţeaua EURES, la nivel naţional sunt înregistrate 6165 locuri de muncă vacante.

Cele mai multe sunt în Spania: Spania: – 538 locuri de muncă pentru: analist relații clienți, faianțar/pavator, muncitor agricol.

În Germania: – 41 locuri de muncă pentru: bucătar, cameristă/roomboy, mecanic de locomotivă. Olanda: – 16 locuri de muncăpentru: tractorist, lucrător în sera de flori. Norvegia: -10 locuri de muncă pentru: bucătar/preparator pizza, farmacist, lucrător în producție. Suedia: – 8 locuri de muncă pentru:mecanic auto, vopsitor auto. Belgia: – 3 locuri de muncă pentru: inginer horticol/ biotehnolog/ agronom, tehnician producție.

EURES reprezintă o reţea de cooperare între serviciile publice de ocupare europene şi organizaţiile patronale şi alţi actori implicaţi în piaţa muncii fiind creată pentru facilitarea liberei circulaţii a lucrătorilor în cadrul Spaţiului European.

Teleormănenii care doresc să muncească pe unul din respectivele posturi, trebuie să facă dovada de o calificare profesională încheiată. Un alt amănunt pe care trebuie să-l ştie viitorii angajaţi, este legat de faptul că angajatorii vor oferi sprijin în vederea găsirii unei locuinţe.

Claudiu DUMITRACHE