Oferta locurilor de muncă, tot mai săracă în Teleorman

Conform statisticilor de la AJOFM Teleorman, oferta locurilor de muncă vacante în judeţul nostru, este în continuă scădere, aşa că, pentru perioada 12 – 18 decembrie 2013, oferta cuprinde doar 80 locuri de muncă. Acestea sunt puse la dispozitie de către 9 agenti economici din judet, în domenii de activitate, precum: industrial, confecţii textile, construcţii civile şi servicii.
Din punct de vedere al studiilor şi calificărilor, 52 de locuri de muncă sunt pentru persoanele cu studii medii şi profesionale, 20 de posturi pentru persoanele necalificate şi doar 8 posturi pentru persoanele cu studii superioare.
Din punct de vedere al localităţii unde este vacantat postul respectiv, cea mai bogată ofertă este la
Alexandria. Aici sunt disponibile 39 locuri de muncă, oferite de 7 agenţi economici în domeniul industrial, servicii, construcţii civile, 26 locuri de muncă pentru persoanele cu studii medii şi profesionale, 5 locuri de munca pentru persoane necalificate şi doar 8 locuri de muncă pentru persoanele cu studii superioare.
La Zimnicea, sunt vacante 31 locuri de muncă, în domeniul confecţiilor textile. Dintre acestea 15 locuri de muncă sunt pentru persoanele necalificate şi celelalte 16 locuri de muncă sunt pentru persoane cu studii medii şi profesionale.
Iar la Roşiori de Vede, sunt disponible alte 10 locuri de muncă, oferite de un singur agent economic, în domeniul confecţiilor textile. Acestea se adresează persoanelor cu studii medii şi profesionale.
Să sperăm că 2014, va fi anul în care, economia românească va cunoaşte un amlu proces de resuscitare, iar problema locurilor de muncă nu va mai fi un impediment atât de mare.
S-au cel puţin aşa ne place nouă să credem, la fiecare sfârşit de an.

M.M.