Ofertă generoasă de locuri de muncă în Spaţiul Economic European

În perioada Sărbătorilor de Iarnă, Serviciul European de Ocupare a Forţei de Muncă, care reprezintă reţeaua de cooperare destinată să faciliteze libera circulaţie a lucrătorilor în Spaţiul Economic European, vine cu o ofertă destul de generoasă, în ce priveşte posturile vacante, aceasta cuprinzând aproximativ 400 locuri de muncă.
În acest sens, statisticile arată o creştere semnificativă a locurilor de muncă, comparativ cu celelalte perioade, atunci când oferta cuprindea, între 80 şi 150 de locuri de muncă.
Oferta vizează în special persoanele care doresc să ocupe un astfel de loc de muncă, pe o perioadă determinată.
În această perioadă ţările cu cea mai bogată ofertă, sunt Marea Britanie, cu 131 de posturi în domeniul medical şi social, Germania cu 107 posturi în domenii, precum cel industrial, medical, transporturi, gastronomic şi servicii şi Norvegia cu 51 de posturi în domeniul industrial, turistic şi gastronomic.
Oferta de locuri de muncă, continuă cu Spania, ţara pentru care pot opta cei care doresc ocuparea unui post în domeniul IT (20 de locuri de muncă), şi Belgia unde oferta de locuri de muncă cuprinde 13 posturi în domeniul industrial.
Persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă şi care doresc să părăsească graniţele ţării noastre, pot opta şi pentru ţări ca, Danemarca, Franţa, Italia, Irlanda, Polonia Cehia şi Ungaria, însă aici numărul posturilor este destul de redus.

M.M.