Ofertă extrem de redusă a locurilor de muncă în Teleorman

În săptămâna 13 – 17 ianuarie 2014, oferta locurilor de muncă vacante pentru judeţul Teleorman, nu le dă mari speranţe celor care vor să cunoască care ar putea fi posibilitatea de angajare, în acest interval de timp.
Cele 35 de posturi oferite prin Agenţia Judeţeană de Ocupare a forţei de Muncă Teleorman, sunt un fel de “praf în ochi”, aruncat miilor de şomeri, care menţin judeţul Teleorman în topul judeţelor cu cea mai mică ofertă de locuri de muncă. Asta nu ar trebui să ne mire, atâta timp cât în judeţul nostru se înregistrează cel mai ridicat şomaj din ţară, de 10,42 la sută şi cei mai mulţi şomeri ne indemnizaţi (peste 18.000), după judeţele Vaslui şi Mehedinţi.
Referitor la oferta de muncă din această săptămână, cele 35 de locuri de muncă sunt scoase la bătaie de un număr de 10 agenţi economici, în domenii de activitate precum: industrial, construcţii civile, confecţii textile, servicii şi comerţ.
Dintre acestea doar cinci posturi vizează persoanele cu studii superioare, alte 21 de posturi se adresează persoanelor cu studii medii şi profesionale. Iar restul de nouă posturi ar putea fi ocupate de persoanele fără nici o calificare.
Cele trei centre de interes sunt Alexandria (33 posturi), Zimnicea şi Roşiorii de Vede cu câte un post vacant. De remarcat faptul că, postul de la Roşiorii de Vede se adresează unei persoane care are la bază studii superioare în domeniul ingineriei.
Această situaţie nu se va schimba, atâta timp cât judeţul Teleorman, va fi ocolit în continuare de investitori.

M.M.