Obligaţi de debranşările care continuă consilierii locali au stabilit, din nou, zonele unitare de încălzire cu energie termică

Cu fiecare an care trece, tot mai mulţi locatari din Alexandria iau decizia de a se debranşa de la Terma Serv, motiv pentru care consilierii locali au fost nevoiţi să revină în repetate rânduri asupra hotărârii de stabilire a zonelor unitare de încălzire cu energie termică (SACET) în municipiul reşedinţă de judeţ. Cea mai recentă abordare a acestei probleme s-a petrecut în şedinţa ordinară de consiliu local organizată joi, 30 mai 2013. Pe ordinea de zi a acestei şedinţe, printre cele aproximativ 30 de proiecte de hotărâre, cei 18 aleşi locali prezenţi la şedinţă au avut de votat şi proiectul de hotărâre cu privire la stabilirea zonelor unitare de încălzire cu energie termică.
Hotărârea a fost aprobată în unanimitate de către consilierii locali prezenţi, dar nu în forma prezentată, ci cu amendament propus de consilierul uselist, Ionuţ Neacşu. Acesta a propus ca din zona unitară de încălzire să fie scoase CO1 şi CO2, dar şi blocul E Zona Modern, aflate în zona blocurilor ANL.
Se pare că cererile de debranşare vin pe bandă rulantă, pentru că, în şedinţa consiliului local de luna trecută, directorul Terma Serv, Burcea Virgil, a prezentat situaţia din zona blocurilor 200 unde au fost înregistrate 110 cereri de debranşare. Astfel, în blocul 202, dintr-un număr de 60 de apartamente, 39 mai sunt în acest moment în sistemul centralizat şi alţi 15 locatari au depus cereri de debranşare. În blocul 203, din 60 de apartamente existente, 39 sunt în curs de debranşare în urma cererilor depuse de proprietari. Şi în blocul 207 sunt 16 solicitări pentru scoaterea din zona unitară, în situaţia în care din 40 de apartamente, 27 mai sunt branşate la furnizorul de energie termică.
În situaţia prezentată, în şedinţa de luna trecută consilierii au votat cu 12 voturi “pentru” şi 6 “abţineri” scoaterea din zona unitară a acestor blocuri.
În urma celor două şedinţe de consiliu local s-a stabilit că zonele unitare de încălzire în municipiul Alexandria sunt: bl. B8, sc. A, bl. B10, bl. B11 şi 50 de garsoniere SIMCA, toate aflate în zona blocurilor de locuinţe sociale.

M. MEILĂ