O locuință a fost distrusă de incendiu

Pagubele cele mai mari au fost înregistrate la o locuință din satul Cetatea, comuna Rădoiești. La sosirea celor trei echipaje de pompieri militari din cadrul Detașamentului Roșiorii de Vede, cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă și o ambulanță SMURD, flăcările se manifestau generalizat la casa de locuit, construită din paiantă, pe o suprafață de circa 70 mp, la acoperișul acesteia, realizat din astereală din lemn învelită cu plăci de azbocimet, pe aproximativ 80 mp, la elementele de tâmplările, mobilier, articole de îmbrăcăminte și de uz casnic, la 4 butelii, dintre care una era explodată și la aproximativ 1 t de rumeguș, depozitat lângă un perete al casei.

Incendiul a fost stins în limitele găsite după aproximativ două ore de intervenție, valoarea pagubelor fiind estimată la aproape 25000 de lei, iar cea abunurilor salvate la cca. 5000 de lei.

Din primele cercetări efectuate, a reieșit că incendiul s-a produs din cauza depozitării jarului nestins corespunzător lângă o magazie. Evenimentul a fost observat și anunțat pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112 cu întârziere față de momentul izbucnirii, proprietarii fiind plecați la serviciu.

La Toporu și Piatra, focul amenința să distrugă casele de locuit

În dimineața zilei de sâmbătă, pompierii militari teleormăneni au fost solicitați să intervină pentru stingerea a două incendii, izbucnite în localitățile Piatra și Toporu (jud. Giurgiu).

Primul eveniment a avut loc în jurul orei 08.20, într-o gospodărie din localitatea Piatra, focul manifestându-se la o magazie unde erau depozitate mai multe materiale lemnoase, cu pericol de propagare la celelalte anexe și la casa de locuit. Incendiul a fost localizat și lichidat cu ajutorul a două autospeciale de stingere, în limitele găsite, în mai puțin de o oră, fiind salvate bunuri de peste 50000 de lei. Valoarea pagubelor a fost estimată la suma de 1000 de lei. Cauza probabilă a acestui eveniment a fost o țigară nestinsă corespunzător, aruncată la întâmplare în apropierea materialelor combustibile.

Al doilea incendiu a fost alertat pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112 în jurul orei 09.45, în localitatea Toporu (jud. Giurgiu), la o casă de locuit. La fața locului s-au deplasat pompierii teleormăneni din cadrul Punctului de lucru Drăgăneşti Vlaşca, cu o autospecială de stingere și o ambulanță SMURD, pompierii Detașamentului Giurgiu, cu o autospecială de stingere și SAJ Giurgiu cu o ambulanță. Focul se manifesta la nivelul acoperișului, pe cca. 80 mp, la un garaj și la bunurile materiale dintr-o bucătărie, cu pericol de extindere la întreaga locuință. Proprietara, o bătrână de aproximativ 85 de ani, cu atac de panică, a fost preluată de echipajul SAJ Giurgiu și transportată la spital.

Incendiul a fost stins în limitele găsite, după aproximativ o oră și jumătate, pompierii reușind să salveze restul casei de locuit și mai multe anexe gospodărești. Cauza probabilă a acestui incendiu a fost folosirea intenționată a sursei de aprindere, motiv pentru care evenimentul a rămas în atenția autorităților competente pentru cercetări.

Coșul de fum defect a pus în pericol locuința

La Guruieni, incendiul a izbucnit duminică dimineața, în jurul orei 09.15, proprietara solicitând pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112 intervenția pompierilor militari alexăndrineni. Ajunși rapid la locul evenimentului, cu o autospecială de stingere și o ambulanță SMURD, pompierii au reușit să limiteze pagubele la nivelul acoperișului, acesta fiind distrus pe cca. 25 mp, în jurul coșului de fum. Propretara, cu atac de panică, a primit primul ajutor de la paramedicii SMURD, însă a refuzat să fie transportată la spital.

Cauza probabilă a acestui incendiu a fost coșul de fum defect care a permis scânteilor să ajungă pe materialele combustibile din podul locuinței.

C. DUMITRACHE