Nunta de aur nu se mai organizează, dar premiile pentru fiecare cuplu se majorează

A devenit tradiţie ca în luna mai a fiecărui an, Primăria municipiului Alexandria să omagieze cuplurile care împlinesc 50 de ani de căsătorie. Din 2011 până anul acesta, cuplurile cu domiciliul stabil în municipiul Alexandria, care au împlinit 50 de ani de la oficierea căsătoriei, indiferent unde a avut loc aceasta, au fost invitate să participle la festivităţile care au cuprins o ceremonie civilă, o cerenonie religioasă şi o recepție, fiecărui cuplu fiindu-i oferite şi câte un certificat care atestă cei 50 de ani de căsătorie, fotografii şi un premiu simbolic în valoare de 300 de lei.

Anul acesta, ar fi trebuit să se desfăşoare cea de-a X-a ediţie evenimentului “Nunta de aur”, însă din cauza pandemiei care a generat starea de urgenţă, festivităţile nu au mai putut fi organizate.

Cum aniversarea a 50 de ani de la căsătorie reprezintă un eveniment deosebit în viata oricărei familii, care nu poate fi trecut cu vederea, primarul municipiului Alexandria, Victor Drăguşin, a iniţiat un proiect de Hotărâre, care va fi supus aprobării în şedinţa Consiliului Local la sfârşitul acestei luni, prin care propune aprobarea organizării evenimentului “Nunta de Aur” prin acordarea unor premii şi diplome de fidelitate pentru fiecare cuplu. Pentru că nu va mai fi organizată o recepţie, Primarul Victor Drăguşin propune majorarea valorii premiilor pentru fiecare cuplu de la 300 lei 600 lei, suma totală încadrându-se în bugetul alocat iniţial pentru desfăşurarea ediţiei din acest an a evenimentului “Nunta de aur”.

Până la această dată, au fost identificate 45 de cupluri a căror căsătorie a fost oficiată în urmă cu 50 de ani în municipiul Alexandria, la acestea putându-se adăuga cuplurile care au domiciliul stabil în Alexandria, însă căsătoria a avut loc în altă localitate.

Pentru a intra în posesia premiilor, cuplurile trebuie să depună la Primărie, Compartimentul Cultură, Sport, copii ale certificatului de căsătorie din care să rezulte că actul a fost încheiat în anul 1970, indiferent de locul încheierii căsătoriei și copii ale BI/CI pentru ambii soți din care să reiasă că domiciliul actual este în Municipiul Alexandria.

C.D.

Lasă un răspuns