Numărul locurilor de muncă din Teleorman, în continuă scădere

Odată cu încălzirea vremii, ne aşteptam ca locurile de muncă să înflorească în Teleorman, însă aici lucrurile s-au derulat invers pentru şomerii teleormăneni, a căror posibilitate de angajare s-a diminuat destul de mult, odată ce, în perioada 20 – 26 martie 2014, la nivelul judeţului nostru sunt vacante doar 98 de locuri de muncă.
Maximul ofertei pentru acest an, a fost înregistrat în perioada 27 februarie – 5 martie, atunci când şomerii puteau alege un loc de muncă din cele 204 posturi vacante.
Până în prezent, locurile de muncă s-au înjumătăţit.
În legătură cu evoluţia pe viitor a ofertei în judeţul Teleorman, nu se pot face decât speculaţii.
Din cele aproximativ 100 de locuri de muncă vacante în această perioadă, doar patru se adresează persoanelor care au la bază şi o pregătire de nivel superior, în domeniul marketingului şi al inginerilor din diverse specializări.
În funcţie de zone, cele mai multe locuri de muncă, sunt concentrate în continuare în zona Alexandria unde oferta cuprinde nu mai puţin de 72 de locuri de muncă.
De reţinut faptul că, dintre acestea 12 locuri de muncă sunt vacante în cadrul unui supermarket care îşi va deschide un punct de lucru şi în Alexandria.
Aici oferta mai cuprinde şi alte posturi pentru persoanele care doresc să lucreze ca electricieni pentru utilizarea energiei electrice, agenţi de vânzări, lucrători comerciali, muncitori necalificaţi în industria confecţiilor, confecţioneri asamblori articole textile.
În zona Zimnicea şomerii pot opta pentru cele 11 posturi de muncitori necalificaţi în industria textilă, iar în zona Turnu Măgurele, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă pot opta pentru cele 10 posturi din domeniul confecţiilor textile. Dintre acestea numai două posturi se adresează celor care au pregătirea necesară pentru a lucra ca asistent medical generalist la Spitalul Municipal.
Ultima zona cu ofertă de muncă pentru această perioadă este zona Roşiorii de Vede. Aici sunt vacante doar cinci locuri de muncă în cadrul aceluiaşi agent economic. Dintre acestea patru locuri de muncă se adresează persoanelor care doresc să muncească în domeniul confecţiilor şi un singur post este de contabil.
Şi pentru această perioadă, pentru angajare agenţii economici solicită viitorilor angajaţi să facă dovada vechimii în muncă de la zero şi până la cinci ani.

M.M.