Numărul infracţiunilor înregistrate în judeţul Teleorman este în scădere

În anul 2018, comparativ cu anul 2017, a reieşit faptul că, la nivelul judeţului Teleorman, numărul infracţiunilor stradale sesizate s-a diminuat relativ ușor la 287 infracţiuni. Asta reiese din analiza efectuată de poliţiştii teleormăneni.

Potrivit acestora, anul 2018 a fost un an dificil, în care problemele generate de resursele limitate, deficitul de personal și impactul resimțit încă, al pensionările anterioare masive de personal, au fost surmontate printr-un efort substanțial al efectivului. Astfel, s-a reușit menținerea trendului descendent al criminalității, în diferite domenii de activitate,precum infracționalitatea sesizată, infracționalitatea de mare și mică violență, infracționalitate rurală și stradală și,implicit, prin aceasta o îmbunătățire a siguranței publice în județul Teleorman.

Pentru promovarea siguranţei publice s-au organizat şi derulat 882 razii şi acţiuni cu efective lărgite şi peste 2400 de controale directe, toate aceste activităţi preventiv-operative fiind finalizate cu descoperirea a 1307 infracţiuni, din care 1073 în flagrant.

În cursul anului 2018 au fost sesizate 3.896 infracţiuni în mediul rural, din care 2.381 infracţiuni sesizate judiciare.

În mediul rural, la secţiile de poliţie au fost sesizate 3216 infracţiuni (-7%), reprezentând procentual 45% din fenomenul infracţional sesizat pe raza judeţului Teleorman.

Remarcăm acţiunile iniţiate şi organizate de lucrătorii Secţiei 9 Videle pentru identificarea, prinderea şi documentarea activităţilor infracţionale ale unor

suspecţi, care au operat pe linie de furturi sau înşelăciuni în mai multe localităţi rurale şi urbane din judeţul Teleorman.

Pe categorii şi genuri de infracţiuni, desprindem pentru situaţia operativă următoarele: 741 lovirile sau alte violenţe (-10%), 70 violarea de domiciliu (+8), 132 ameninţare (-7%) şi 48 infracțiuni contra libertății și integrității(+6).

Semnificative sunt diminuările la infracţiunile de furt 1.083 (-4%), în cadrul acestora sustragerile din locuinţe 249 (+1), iar cele din societăţi comerciale la 68 (+17). Infracţiunile de tâlhărie sunt diminuate la 9 (-3), în timp ce distrugerile la 330(-9%).

Tendințe pozitive sunt la infracțiunile de furt din auto 24 (-3) și de animale 40(-25%).

C.D.