Numai 50 de locuri de muncă vacante în Teleorman

Lista locurilor de muncă puse la dispoziţia persoanelor aflate în căutarea unei surse de venit, de către Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă, cuprinde doar 50 de posturi vacante. Comparativ cu oferta perioadei anterioare, atunci când erau disponibile doar 35 de posturi, în aceste zile, ofertanţii din rândul agenţilor economici au mai scos la bătaie încă 15 posturi, dar asta nu schimbă cu nimic situaţia celor peste 18.000 de şomeri existenţi la nivelul judeţului nostru.
În cea ce priveşte oferta actuală, din cele 50 de posturi vacante pentru această perioadă, mai mult de jumătate dintre ele (27), sunt concentrate în zona Alexandria, la Roşiorii de Vede sunt disponibile 14 posturi, la Zimnicea şase, iar la Turnu Măgurele sunt vacante doar trei posturi.
În funcţie de domeniul de activitate, marea majoritate a ofertei se adresează persoanelor cu studii medii ori profesionale, muncitorilor necalificaţi, şi numai patru posturi se adresează persoanelor care au la bază şi studii superioare. Este vorba de patru posturi de ingineri electrotehnişti şi automatişti, vacante pentru zona Alexandria.
Aşa că, în condiţiile date, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă, pot alege, din posturile de confecţioneri – asamblori articole textile, muncitori necalificaţi, manipulatori de mărfuri, electricieni, şoferi, vânzători, sudori.
Comparativ cu situaţia dată la nivel naţional, doar 11 judeţe din ţară sunt clasate ca având oferta locurilor de muncă mai mică decât în Teleorman, cel mai puţine posturi fiind vacante în judeţele Ialomiţa 14, Covasna 12 şi numai cinci oferte la Bacău.
La polul opus judeţele cu cea mai bogată ofertă a locurilor de muncă sunt Prahova 547 posturi, Bucureşti 719 posturi şi la o distanţă considerabilă, pe primul loc cu cea mai mare ofertă de locuri de muncă este judeţul Cluj, acolo unde sunt disponibile 1541 locuri de muncă.

M.M.