Nu călcaţi pedala de acceleraţie! 42 de radare vor acţiona în această perioadă în Teleorman

Poliţiştii rutieri vor intensifica activităţile în trafic, în scopul prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, iar 42 de aparate radar vor funcționa pentru a descuraja persoanele care obișnuiesc să depășească limita legală de viteză.

Întrucât se aşteaptă o creștere a valorilor de trafic pe principalele artere din județ, poliţiştii rutieri vor desfăşura, în principal, acțiuni vizând fluidizarea circulației și prevenirea accidentelor rutiere.

În acest context, poliţiştii le reamintesc participanţilor la trafic că legislația în vigoare nu condiţionează utilizarea anvelopelor de iarnă de o anumită dată calendaristică, ci de starea părţii carosabile, respectiv atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei.

În condiţiile unui trafic aglomerat sau a apariției blocajelor rutiere cauzate de precipitaţii, păstraţi-vă calmul, nu blocaţi intersecţiile şi nu vă angajaţi în depăşirea unei coloane de autovehicule fără a avea o bună vizibilitate.

Adaptaţi permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi trafic. Astfel, chiar dacă vă aflaţi în localităţi sau în afara lor, iar partea carosabilă este umedă ori acoperită de polei, gheaţă, zăpadă sau mâzgă, trebuie să circulaţi cu o viteză care să permită oprirea în siguranţă, având în vedere că distanţa de frânare în astfel de condiţii este mult mai mare.

C. DUMITRACHE