Noul preşedinte al FRH a fost ajutat de şefii Consiliilor Judeţene

Cristian Gaţu nu mai este preşedintele Federaţiei Române de Handbal, poziţie pe care Alexandru Dedu o va ocupa pentru următorii 4 ani. Gaţu a întrunit doar 32 de voturi, Remus Drăgănescu a avut 56 de voturi, iar Alexandru Dedu 104, cu un vot anulat.
Cristian Gaţu era preşedinte al FRH din 1996. Alexandru Dedu avea nevoie de 97 de voturi pentru a câştiga şefia FRH.
Gaţu şi Remus Drăgănescu, celălalt candidat la preşedinţia FRH, îl acuză pe noul preşedinte, Alexandru Dedu, că a avut sprijinul autorităţilor locale, cele care le-au dictat cluburilor cu cine să voteze.
Alexandru Dedu 104 voturi, Remus Drăgănescu 56, Cristian Gaţu 32! Acesta a fost anunţul care a stârnit rumoare la Adunarea Generală a Federaţiei Române de Handbal, după numărarea voturilor pentru funcţia de preşedinte. Directorul tehnic al federaţiei a fost tranşant la final, când a auzit rezultatul. “Fără teama de a greşi, spun că votul a fost unul politic. Aici s-a votat în grup, s-a votat după o listă, la comandă! Uitaţi-vă că vicepreşedinţii au acelaşi număr de voturi, iar membrii din Consiliul de Administraţie au ieşit, marea majoritate, din echipa lor”, a spus Drăgănescu.
Gaţu are aceeaşi idee. “A fost o influenţă politică. Oamenii au votat cum le-au dictat cei care le dau banii, adică primarii şi şefii Consiliilor Judeţene!”.
S-a vorbit la Adunarea Generală că diverşi primari sau şefi de Consilii Judeţene, ca să fie siguri că oamenii lor vor vota cu cine trebuie, au fost puşi să pozeze buletinele de vot. “Lucrurile astea se mai fac doar în politică, la alegeri. Am ajuns rău dacă s-a întâmplat asta!”, au declarat câţiva membri.

C. DUMITRACHE