Noi măsuri de relaxare?

S-a anunțat relaxarea de la 1 iulie. Ministrul Sănătății a declarat că Guvernul are în plan noi măsuri de relaxare de la data de 1 iulie, iar în cazul în care va fi nevoie de restricții, acestea vor fi aplicate doar local, la nivel de comunitate și focar cucoronavirus. Măsurile de relaxare pregătite de Guvern, se speră că vor fi premise de evoluția infectărilor cu coronavirus. Nelu Tătaru a precizat că fiecare caz este tratat, iar Guvernul face o continuă evaluare a epidemiei.

”Noi pregătim pentru 1 iulie un alt set de măsuri de relaxare. Eu sper ca evoluția să ne permită acest lucru. Fiecare caz este evaluat particular, fiecare anchetă evaluează cazurile particular, fiecare locație este evaluată particular; dacă vor fi niște restricții, vor fi strict particulare și locale”, a spus Nelu Tătaru,ministrul Sănătății. ”Noi o să avem discuții în continuare în ședințele de Guvern. Următoarea perioadă de relaxare se va face sper cu 1 iulie”, a mai spus ministrul. Dacă va fi nevoie de restricții, acestea se vor aplica punctual și local, la nivel de focar.

Și primul ministru Ludovic Orban a vorbit despre unele măsuri de relaxare de la 1 iulie, dar destul de evaziv. Întrebat despre posibilitatea deschiderii restaurantelor, Ludovic Orban a răspuns: ”Nu vă pot da nici un fel de informații pe tema asta. Am avut un plan de relaxare din 15 în 15 zile. Vom face o evaluare la sfârșit de săptămână. Nu vrem să impunem alte restricții”.

La rândul său, senatorul Eugen Pârvulescu, președintele Organizației Județene Teleorman a Partidului Național Liberal, crede că este prematur să se vorbească despre noi relaxări, redeschiderea restaurantelor, a teatrelor, a cinematografelor. Eugen Pârvulescu atrage atenția că numărul îmbolnăvirilor cu coronavirus este destul de mare, iar oamenii nu au respectat distanțarea socială, fapt ce a condus la răspândirea virusului ucigaș.

Ioan DUMITRESCU