“Noaptea Muzeelor”, ediţia a IX-a va fi marcată şi la Alexandria

“Noaptea Muzeelor” este un eveniment de talie europeană, de mare succes atât la nivel naţional, cât şi la nivel local, fiind îmbrăţişat de publicul de toate vârstele.
În acest an evenimentul se va bucura de ediţia cu numărul nouă, pentru care conducerea Muzeului Judeţean Teleorman, a pregătit o serie întreagă de activităţi marcante.
Evenimentul va avea loc în această seară, începând cu orele 17.00.. Două ore mai târziu la nivelul instituţiei se va organiza un spectacol de muzică de folk susţinut de Trupa Arhaic, Grupul Folk al Palatului Copiilor Alexandria, Nicolae Doboş, Marian Căldăruşă, Octavian Broşteanu, Răzvan Mitroi, Denisa Opriş şi Radu Zaharia.
Iubitorilor de expoziţii şi de colecţii, Muzeul Judeţean Teleorman le va deschide gratuit porţile celor trei expoziţii permanente: “Înapoi în timp”, “Arheologie şi Numismatică în judeţul Teleorman” (Sala Neoliticul, Sala Tezaure Monetare), „Aspecte etnografice ale satului teleormănean” şi „Colectivizarea în Teleorman, Rezistenţă şi acceptare forţată”- şi a celor patru expoziţii temporare – „Taxidermia-o artă dispărută?”, expoziţie ce cuprinde piese din patrimoniul Muzeului Judeţean Argeş. O altă expoziţie este “Velinţa teleormăneană” ( expoziţie realizată cu exponate din patrimoniul Muzeului Judeţean Teleorman ). “Secţia Numismatică Alexandria – 15 ani de la înfiinţare” este o altă expoziţie realizată cu exponate aparţinând membrilor Secţiei Alexandria a Societăţii Numismatice Române şi a unor colecţionari din Alexandria şi Bucureşti. Tot aici, la Muzeul Judeţean din Alexandria mai poate fi analizat îndeaproape şi exponatul lunii, care în această perioadă este reprezentat de “Ordinul Steaua Republicii Populare Române Clasa I”.
Iar pentru cei care vor alege să petreacă această seara de sâmbătă la muzeu, instituţia şi-a mai propus să organizeze şi o tombolă cu premii, a cărei extragere a câştigătorilor se va face la miezul nopţii. Premiile vor consta în abonamente la muzeu valabile pentru un an de zile şi diverse volume tipărite atât de instituţie cât şi de alte edituri.
Parteneri în organizarea ediţiei din acest an a Nopţii Muzeelor sunt: Consiliul Judeţean Teleorman, Centrul de Conservare şi Valorificarea Tradiţiei Populare Teleorman, Şcoala Populară de Artă Alexandria, Palatul Copiilor Alexandria şi Primăria Alexandria.

Mirel MANAFU