Niţulescu şi-a tras securiştii de partea sa

Democrat liberalii teleormăneni şi-au ales noua conducere doar în prezenţa preşedintelui partidului, Vasile Blaga asta în ciuda faptului că şefii PDL Teleorman anunţau cu surle şi trâmbiţe venirea mai multor lideri centrali printre care Gheorghe Flutur, Andreea Paul, Adriean Videanu, Gheorghe Ștefan (Pinalti) şi Liviu Negoiţă.
Dar se pare că aceştia n-au vrut să-şi lege numele de alegerea, sau, mai degrabă, numirea celui mai controversat politician teleormănean în fruntea filialei. E binecunoscut faptul că Niţulescu a trecut pe la aproape toate partidele din spectrul politic românesc şi că de la înălţimea funcţiilor pe care le-a ocupat a comis numeroase abuzuri în folosul său, al neamurilor şi al cercurilor de interese care au gravitat în jurul lui.
La evenimentul care a avut loc la Casa de Cultură din Alexandria au fost invitaţi să participe şi şefii celorlalte partide politice din judeţ. Din păcate doar 3 au dat curs invitaţiei. Este vorba despre Micolae Mârzan de la PRM, Tudor Neagu de la PPDD şi Gheorghe Pârjol de la PNȚCD.
S-au certat, s-au înjurat, şi-au făcut dosare penale, dar acum îşi strâng mâinile. Fostul colonel al Securiţăţii şi preşedinte al PRM Teleorman din structura lui Vadim Tudor, Nicolae Mârzan a făcut ”pace” cu Teodor Niţulescu. Mai mult decât atât, acesta speră la o colaborare cu preşedintele PDL Teleorman pentru ”a pune capăt tăvălugului politic numit USL”. Asta în ciuda faptului că în urmă cu doar câţiva ani, colonelul Mârzan a fost acela care a lansat sintagma, deja celebră, prin care Teodor Niţulescu îşi îndemna colegii ”să le ia şi zahărul din ceai” adversarilor politici. Între timp Mârzan şi-a reevaluat fostul adversar politic şi acum îl susţine în speranţa că poate Niţulescu va ajunge din nou ”la butoane” şi poate se alege şi el cu o cană de ceai sau cu un pliculeţ de zahăr din ”producţia” lui Niţulescu.
Dacă Nicolae Mârzan şi-a reevaluat adversarii politici şi speră într-o viitoare colaborare cu aceştia şi Tudor Neagu, un alt colonel al Securităţii s-a dat de partea lui Niţulescu. În discursul său, acesta a precizat că Partidul Poporului va rămâne ”în opoziţie alături de PDL”.
Susţinerea celor doi foşti colonei ne pune serios pe gânduri şi ne face să ne întrebăm ce grad deţine actualul preşedinte al PDL Teleorman, Teodor Niţulecu?
Mulţi au sperat că prezenţa preşedintelui Vasile Blaga va elimina jocurile de culise şi mânăriile care caracterizează întreaga activitate a lui Teodor Niţulescu, dar n-a fost să fie aşa. Fostul vameş şi ministru de interne, care e suspectat de primirea de foloase necuvenite, între care şi un apartament de lux, şi că la umbra autorităţii sale, ginere a făcut afaceri cu statul de milioane de euro, s-a complăcut într-o espectativă care i-a permis lui Niţulescu să-şi facă jocurile. Mai mult chiar a dat şi o derogare de la statul partidului, numai pentru ca Cristi Barbu, zis Bitanu, primarul de la Suhaia, să fie sigur că va fi mâna dreaptă a lui Niţulescu, din funcţia de secretar general al filialei teleormănene.
Pentru funcţia de secretar general îşi depusese candidatura şi un alt apropit de la Roşiorii de Vede al lui Niţulescu, Constantin Berechet, dar asta periclita aranjamentele. Şi atunci s-a apelat la o şmecherie. Vasile Blaga a acordat pe loc o derogare, prin care organizaţia teleormăneană urma să aibă trei prim-vicepreşedinţi, şi nu doi cum au celelalte organizaţii din ţară, iar Constantin Berechet s-a reorientat spre această funcţie, lăsându-i cale liberă lui Bitanu.
Ca fost ministru de interne, cu serviciul de informaţii în subordine, să nu fi ştiut domnul Blaga faptul că primarul de la Suhaia are 5-6 dosare penale care zac prin biroul vreunui poliţist sau procuror? Sau că la referendumul pentru suspendarea preşedintelui Băsescu a jucat la două capete, ducând oameni cu autobuzul la Zimnicea, ca să voteze împotriva preşedintelui?
Dintre toţi primarii PDL, cei mai mulţi oameni aşezaţi şi de valoare, tocmai pe Barbu trebuia să-l impună, numai pentru că vrea Niţulescu?
În această situaţie n-ar trebui să vă mire, domnule Blaga, dacă veţi auzi că unii dintre primarii PDL au bătut palma cu USL, existând zvonuri că unii chiar au depus adeziuni la PNL sau PSD.
Până la urmă, în urma votului, lucrurile au ieşit aşa cum au fost aranjate. Teodor Niţulescu a fost votat cu 467 de participanţi, 23 exprimându-se împotriva lui şi astfel devine noul-vechi preşedinte al organizaţiei. Pentru funcţiile de prim-vicepreşedinţi au fost validaţi Florin Titirişcă, Claudiu Crăcea şi Constantin Berechet.
Competiţia pentru funcţiile de vicepreşedinte, 8 la număr, competiţia n-a mai fost de genul ”omul şi locul”, ci mai mulţi candidaţi decât locuri. Au fost aleşi Daniel Fierăscu, Daniel Băcanu, Victor Letcanu, Ion Dincă, Florenţiu Tnase, Marcel Alexe, Florin Burghiu şi Florică Constantinescu.

Claudiu DUMITRACHE