Niţulescu pregăteşte covrigi cu sare pentru a întâmpina conducerea partidului

Conform deciziei conducerii centrale a PDL, în toate judeţele ţării s-au desfăşurat şi se desfăşoară alegeri la nivel local şi judeţean. Organizaţia judeţeană a democrat-liberalilor teleormăneni a stabilit să-şi desemneze noua conducere marţi, 26 noiembrie, la Alexandria, în sala Casei de Cultură a Sindicatelor.
La reuniunea „dreptei” teleormănene şi-a anunţat participarea elita conducerii centrale a PDL, în frunte cu trioul Blaga, Flutur şi Videanu, cărora li se vor alătura Andreea Paul, Liviu Negoiţă, Gheorghe Ştefan, Bogdan Cantaragiu şi George Ionescu.
Dacă musafirii de la centru sunt mai numeroşi şi mai importanţi decât oricând în istoria organizaţiei, candidaturile la şefia organizaţiei judeţene nu pot fi numărate nici măcar conform zicalei cu cei patru evanghelişti (care au fost trei, Luca şi Matei).
Pentru că la începutul acestei săptămâni conducerea centrală n-a validat decât o candidatură la funcţia de preşedinte al PDL Teleorman, cea a lui Teodor Niţulescu, actualul preşedinte interimar şi este aproape exclus să mai apară vreo candidatură în afara celei a preşedintelui de onoare al PDL Teleorman, Sandu Trifan, care la alegerile anterioare a candidat, în mod simbolic, de fiecare dată.
Pentru celelalte funcţii de conducere cele mai sigure candidaturi sunt cele ale lui Florin Titirişcă, Cristi Barbu (Bitanu), Claudiu Crăcea. Se mai vorbeşte prin târg şi de o eventuală candidatură a lui Adrian Bădulescu, care după eşecul de la alegerile parlamentare a rămas în umbră.
Protocolul de întâmpinare al oaspeţilor e ca şi rezolvat, Niţulescu va pune la bătaie covrigii cu sare ai brandului „Petru”, urmând ca plosca cu vin să o aducă Florin Titirişcă sau Adrian Bădulescu, care au afaceri de alimentaţie publică.

C.O.

P.S. Faptul că există o singură candidatură la funcţia de preşedinte este un mare avantaj de ordin organizatoric, pentru că se evită războiul fratricid care a avut loc joi seara la Târgovişte, cu ocazia alegerii preşedintelui organizaţiei municipale, unde lupta s-a dus între fostul prefect Iancu Caracota şi Ciprian Prisăcaru, susţinut de fostul preşedinte al Consiliului Judeţean, Florin Popescu şi primarul în funcţie al Târgoviştei Gabriel Boriga, suspendat din calitatea de membru al PDL până la rezolvarea problemelor cu justiţia.
Membrii de partid, împărţiţi în două tabere s-au îmbrâncit, s-au lovit şi au strigat unii la alţii, reproşându-şi reciproc că nu reprezintă partidul.
Până la urmă a câştigat tabăra conducerii interimare, fostul şef al organizaţiei judeţene fiind acuzat că nu are nimic de-a face cu principiile democraţiei.
S-a lăsat şi cu plângeri penale reciproce, noua conducere a organizaţiei municipale asigurându-i pe cei din tabăra ei de asistenţă juridică.