Nereguli şi infracţiuni ”taxate” de Comisia de Disciplină

5 jucători, un preşedinte de club şi o echipă de fotbal au fost sancţionate de către Comisia de Disciplină a Asociaţiei Judeţene de Fotbal.
Prima etapă din campionatul judeţean de fotbal s-a lăsat şi cu primele amenzi şi avertismente din partea Comisiei de Disciplină. Nu mai puţin de 5 jucători, un preşedinte de club şi o echipă de fotbal au fost suspendaţi sau amendaţi pentru unele nereguli comise în prima etapă a returului campionatului judeţean de fotbal.
1.000 lei. La atât se ridică valoarea amenzilor pe care trebuie să le plătească 5 jucători teleormăneni care ”n-au fost disciplinaţi” în prima etapă a returului de campionat.
Primul jucător intrat în atenţia Comisiei de Disciplină a fost juniorul Mădălin Gherghescu de la ACS Ajax Botoroaga. Acesta a fost suspendat un joc şi a primit o amendă de 10 lei pentru cumul de cartonaşe galbene.
Tot un meci ”şomează” şi Călin Pistolea de la CS Rapid Buzescu. Din păcate acesta s-a ales şi cu amendă de 30 lei pentru împiedicarea marcarii unui gol în poziţie de ultim apărător.
Mult mai multe jocuri va sta pe bară Cătălin Bălţărescu de la CS Sporting Roşiori. Pentru că a adus injurii arbitrului acesta a fost suspendat 3 jocuri şi a primit o amendă de 75 lei.
Şi tot pentru reacţii necontrolate la adresa arbitrului au fost sancţionaţi şi juniorii Dunării Zimnicea, Paul Șerban şi Cosmin Raţă. Cei doi vor sta în tribune la următoarele 4 partide din campionat. Mai mult decât atât, aceştia sunt nevoiţi să plătească şi amendă de 300 lei, fiecare. Comisia a luat aceste măsuri după ce jucătorii s-au crezut în ringul de box şi nu pe terenul de fotbal şi au încercat să-l lovească pe arbitru.
Tot pentru injurii, dar şi proteste la adresa oficialilor jocului a fost suspendat şi amendat şi preşedintele CS Sporting Roşiori, Gabriel Vlădulescu. Acesta nu are voie să stea pe bancă la următoarele două jocuri, dar trebuie să plătească şi 200 lei.
Nu în ultimul rând, Comisia de Disciplină a decis să amendeze cu 80 de lei echipa ACF Dunărea Zimnicea pentru primirea a opt avertismente pe parcursul aceluiaşi joc.
De asemenea, în urma cererii de retragere din campionat a echipei AS Moromeţii Siliştea Gumeşti, Comisia a admis cererea de retragere. Mai mult decât atât, echipa AS Moromeţii Siliştea Gumeşti se penalizează cu 1500 lei, iar jocurile pe care urma să le dispute se vor omologa cu scorul de 3 – 0 în favoarea echipelor adverse.

C. DUMITRACHE