Nereguli pe drumurile publice

Trei conducători auto s-au ales cu dosare penale pentru nerespectarea regulilor privind circulaţia pe drumurile publice.
Mai exact, P. Florina de 22 de ani din comuna Poroschia, în timp ce conducea un autoturism pe strada Libertăţii din direcţia străzii 1 Mai către strada Meşteşugarii, în dreptul Bisericii de la intersecţia cu strada Agricultorii din municipiul Alexandria a lovit o persoană de sex masculin care se angajase în traversarea străzii în mod neregulamentar.
În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală gravă a pietonului care nu a putut fi identificat, acesta fiind transportat la spital în vederea acordării îngrijirilor medicale de specialitate. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ.
Şi tot în Alexandria, poliţiştii l-au depistat în trafic pe A. Constantin de 55 de ani din aceeaşi localitate în timp ce conducea un autoturism pe strada Dunării cu toate că se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. La testarea cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Conducătorului auto i-au fost recoltate probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
Nu în ultimul rând, G. Dumitru de 46 de ani din localitatea Plosca, în timp ce conducea un autoturism pe Varianta Ocolitoare a Alexandriei, la intersecţia cu DJ 703 nu a respectat semnificaţia indicatorului ”cedează trecerea” şi a pătruns în intersecţie unde a intrat în coliziune cu un alt autoturism condus de către T. Nicoleta de 38 de ani.
În urma accidentului a rezultat rănirea uşoară a lui T. Nicoleta, conducătoarea autoturismului care circula regulamentar, aceasta fiind transportată la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale, fără a fi necesară internarea.
Ambii conducători auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative în ambele cazuri.
În toate cazurile a fost întocmit dosar penal urmând ca o soluţie să fie dată de Parchet.

C. DUMITRACHE