Nereguli din traficul teleormănean

Încălzirea vremii a ”tras pe dreapta” mai multe maşini, iar şoferii au ales mersul pe jos. Acest lucru a redus semnificativ numărul accidentelor rutiere.
Cu toate acestea, mai sunt încă ”şoferi inconştienţi” care aleg să mai încalce legea.
”Poliţiştii din municipiul Alexandria l-au depistat pe C. Gigi de 26 de ani din oraşul Zimnicea în timp ce conducea un autoturism pe strada Dunării din Alexandria, având autorizaţia provizorie expirată. În cauză a fost întocmit dosar penal”, se arată într-o informare a IPJ Teleorman.
Dacă în acest caz şoferul avea permis de conducere, în următorul este vorba despre un tânăr de 19 ani din comuna Crângeni care a fost prins în timp ce conducea un ATV care nu era înregistrat şi fără a poseda permis de conducere. Din ceastă cauză pe numele tânărului a fost întocmit dosar penal.
Bicicliştii şi căruţaşii sunt adevărate pericole pe drumurile publice, dar nimeni nu se oboseşte să facă ceva în acest sens. Un alt exemplu în acest sens, asta dacă mai era cazul, s-a petrecut pe străzile din Turnu Măgurele.
”M. Paulică din Turnu Măgurele în timp ce conducea un autoturism pe strada Fraţii Goleşti din localitate, efectuând virajul la stânga pentru a intra pe strada General Praporgescu, pe partea dreaptă circula un biciclist care a virat brusc stânga şi a intrat în coliziune cu acesta. În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală a biciclistului care a fost transportat la spital chiar de către conducătorul auto, dar nu a fost necesară internarea”, se mai arată în aceeaşi informare.
Şi în acest caz a fost întocmit dosar penal.
Şi viteza este un alt factor al producerii accidentelor rutiere. Deşi anual îşi pierd viaţa zeci de persoane, doar în Teleorman, din cauza vitezei excesive, tot se găsesc şoferi teribilişti care calcă pedala de acceleraţie.
Este şi cazul lui C. Marin de 59 de ani din municipiul Bucureşti. În timp ce conducea un autoturism pe DJ 701, din direcţia comunei Tătărăştii de Jos către comuna Ciolăneşti din cauza vitezei excesive, a pierdut controlul asupra volanului într-o curbă la stânga părăsind astfel carosabilul.
În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală a conducătorului auto care a fost transportat la spital pentru a i se acorda îngrijiri de specialitate. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ.
În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală.

C. D.