Ne pregătim de recensământ! Deocamdată facem probe

La anul aflăm cu exactitate câți mai suntem în țară. Până atunci facem ”probe”. Aproximativ 50.000 de gospodării din întreaga țară au fost selectate pentru a participa la recensământul de probă efectuat de Institutul Național de Statistică în luna martie 2021. Acestea fac parte din etapa de pregătire a Recensământului Populației și Locuințelor care va avea loc în semestrul I al anului viitor (2022). Recensământul de probă se adresează tuturor persoanelor din gospodăriile selectate în eșantion, indiferent de cetățenie, care au reședința pe teritoriul României.

De săptămâna viitoare se fac probe pentru Recensământul Populației și al Locuințelor. În perioada 10-16 martie 2021 persoanele cuprinse în eșantion se vor autorecenza prin completarea chestionarului online după preînregistrare. Între 22-31 martie 2021 cei care, din motive obiective, nu s-au putut autorecenza vor primi vizita unui recenzor pentru realizarea interviului față-în-față. Scopul Recensământului populației și locuințelor de probă este doar de testare a capacității de colectare, stocare și prelucrare a datelor de recensământ.

În anul 2022, în România, cât și în alte state membre U.E., se va realiza Recensământul Populației și al Locuințelor. Pentru că recensământul este o cercetare statistică complexă, în luna martie 2021, Institutul Național de Statistică efectuează un recensământ de probă, la care vor participa aproximativ 50.000 de gospodării alese atât din mediul urban, cât și din cel rural, de pe întreg teritoriul României.

Informații privind eșantionul selectat din fiecare localitate, pentru recensământul de probă, vor fi disponibile pe site-ul direcției teritoriale de statistică din fiecare județ.

”Ca măsură de protecție împotriva SARS-CoV-2, aveți posibilitatea de a vă autorecenza, prin completarea unui formular de preînregistrare disponibil la adresa: https://rpl.insse.ro/ .

Ulterior înregistrării veți primi pe adresa de mail furnizată pe siteun link, care vă va conduce spre chestionarul individual,în vederea inserării datelor solicitate de către INS. Etapa privind autorecenzarea se va derula în perioada 10-16 martie 2021.

În situația în care nu vă veți putea autorecenza,conform celor expuse mai sus, din motive obiective, veți fi vizitați de către un recenzor pentru realizarea interviului față în față.

Puteți primi informații privind eșantionul selectat din Municipiul Alexandria, în vederea realizării recensământului de probă, accesând site-ul https://teleorman.insse.ro/”, se arată într-un comunicat de presă al Primăriei Alexandria.

C. DUMITRACHE