Muzeul Județean Teleorman: Manifestarea „100 de ani de la nașterea scriitorului Ioan Ianolide”

Muzeul Judeţean Teleorman a organizat, în colaborare cu Şcoala Gimnazială nr.1 Dobrotești, manifestarea „100 de ani de la nașterea scriitorului Ioan Ianolide”.

Evenimentul a avut loc luni, 28 ianuarie 2019, începând cu ora 11.00, la sediul instituției de învățământ din localitatea Dobrotești.

În cadrul manifestării au fost susținute următoarele comunicări: „Opoziția față de colectivizare”, Ștefan Nedelcuță Apope, Direcția Județeană pentru Cultură Teleorman; „Viața scriitorului Ioan Ianolide”, Steluța Pătrașcu, Muzeul Judeţean Teleorman.

Ioan Ianolide a fost un scriitor român, dezident al regimului comunist, născut la data de 27 ianuarie 1919, în localitatea Dobrotești, județul Teleorman. Este autor a numeroase memorii și volume, toate publicate după 1990, referitoare în special la regimul închisorilor comuniste.

Cartea „Întoarcerea lui Hristos. Document pentru o lume nouă” a fost și va rămâne una dintre cele mai apreciate cărți de către cititori.

Manifestarea „100 de ani de la nașterea scriitorului Ioan Ianolide” se înscrie în cadrul progamului educaţional „Muzeul te vizitează”.

Cornelia RĂDULESCU