Muzeul Județean Teleorman: Expoziția „Privind spre Iberoamerica”

Muzeul Județean Teleorman, în colaborare cu Goyart International- Spania, ne invită, începând cu data de 3 iulie 2020, ora 11.00, să vizităm expoziția de artă plastică „Privind spre Iberoamerica”.

Colaborarea cu Goyart s-a materializat până în prezent la organizarea altor două expoziții de artă, în 2016 și 2017, în cadrul „Turneelor Internaționale Goyart- destinația România”, proiect prin care galeria de artă spaniolă conectează diversele culturi ale lumii prin intermediul expozițiilor de profil.

De această dată a fost abordată o formulă care reunește lucrări ale unor artiști plastici din Spania, precum și dintr-o serie de țări din America Latină, respectiv Columbia, Ecuador, Mexic, Uruguay, Venezuela.

Astfel, în sala „Auditorium” a muzeului din Alexandria sunt expuse 46 de lucrări semnate de 45 de artiști plastici. Lucrările, care abordează teme diferite- peisaj, peisaj urban, natură statică, portret, nud, compoziție modernă- sunt realizate în tehnici precum pictura în ulei, grafica, gravura, tehnica laviului, acvaforte, colajul, tehnica mixtă, ceramica.

În condițiile pandemiei actuale, în care granițele se redeschid treptat, Muzeul Județean Teleorman își deschide porțile pentru a primi această expoziție de artă iberoamericană.

Din păcate, vineri, 3 iulie 2020, nu s-a putut face un vernisaj obișnuit, iar autorii lucrărilor nu au fost prezenți, așa cum s-a dorit atunci când expoziția a fost planificată. Însă, prin intermediul lucrărilor, îi simțim alături de noi, transmițând prin cromatică mesaje, sentimente și trăiri.

Organizarea acestei expoziții nu ar fi fost posibilă fără implicarea lui Gorgonio Sanjuan, reprezentantul Goyart, cel care organizează de opt ani de zile asemenea turnee artistice în România. De asemenea, o contribuție importantă are și Tudor Șerbănescu, artist plastic teleormănean și promotor al valorilor culturale teleormănene.

Lista colaboratorilor este completată și de trei asociații de arte vizuale din Spania, Mexic și Columbia: ITACA, CSIART și Espacio Compartido Jaime Ruiz Montes.

Expoziția va rămâne deschisă pentru public până la data de 5 august 2020, iar vizitarea se va putea face de luni până vineri, între orele 9.00 și 17.00, în condițiile respectării măsurilor pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-COV-2.

Sursa: Muzeul Județean Teleorman

Cornelia RĂDULESCU