Muzeul Județean Teleorman: Expoziția itinerantă de fotografie „Anotimpuri”

Muzeul Judeţean Teleorman găzduieşte în perioada 31 august-21 septembrie 2018 expoziţia itinerantă de fotografie „Anotimpuri”.

Expozitia este organizată de grupul „La Conacul Fotografilor”, un grup de fotografi amatori și profesioniști organizat doar pe facebook.

Vernisajul expoziţiei a avut loc vineri, 31 august 2018, începând cu ora 11.00, în Sala Auditorium a Muzeului Judeţean Teleorman.

Sunt expuse 72 de fotografii tipărite pe canvas 50×70 cm, lucrări care surprind emoţiile şi culorile celor patru anotimpuri în diverse locuri din ţară şi din străinătate.

Grupul „La Conacul Fotografilor”, constituit în urmă cu 4 ani, numără 7700 de membri din ţară şi din străinatate, animaţi de dorinţa de a învăţa, de a schimba idei, de a socializa şi lega prietenii nu numai virtuale.

Activitatea acestora constă în participarea la temele de fotografie lansate de administratori şi apoi premierea simbolică a celor mai reuşite fotografii, în urma numărului de voturi primite.

Ideea organizării unei expoziţii itinerante a venit în urmă cu un an, din dorinţa de a oferi posibilitatea unui numar cât mai mare de persoane să vadă lucrările membrilor grupului.

Proiectul expoziţiei itinerante „Anotimpuri” s-a realizat în urma selecţiei a 72 de lucrări dintr-un total de peste 250, selecţie făcută de un juriu compus din 8 persoane, fiecare lucrare primind câte 4 note pe diverse criterii.

Tematica concursului de selecție a permis participarea cu fotografii care să prezinte peisaje, portrete sau natură statică, legate de unul dintre cele patru anotimpuri.

Debutul expoziţiei a avut loc în februarie 2018, la Cetatea Făgărașului, urmând apoi Galeriile UAP Deva, Muzeul Corvinilor din Hunedoara, Galeriile UAP Râmnicu Vâlcea, Primăria Curtea de Argeș, Cartea Cărții din Pitești, Centrul Cultural UNESCO Ionel Perlea din Slobozia și Muzeul de Artă din Constanța.

Expoziţia de fotografie „Anotimpuri” va rămâne deschisă la Muzeul Judeţean Teleorman până pe data de 21 septembrie 2018, urmând să fie expusă la Biblioteca Naţională din Bucureşti.

Cornelia RĂDULESCU