Mulți șoferi prinși ”pe picior greșit”

Polițiștii Serviciului Rutier Teleorman au acţionat la sfârșitul săptămânii trecute pe linia prevenirii şi combaterii cauzelor generatoare de accidente rutiere, în acest sens fiind aplicate 49 de sancțiuni contravenționale în valoare de 25.365 lei. De asemenea, au fost reținute și 7 permise de conducere.

Printre neregulile constatate se numără și cazul unui bărbat în vârstă de 35 ani din comuna Plosca. Acesta a fost depistat în timp ce conducea un autoturism pe DE 70, în comuna Plosca, având o îmbibație alcoolică de 0,82 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorului auto i-au fost recoltate probe biologice pentru a i se stabili alcoolemia. În cauză a fost întocmit dosar penal, urmând a se propune soluție prin parchet.

Polițiștii din Roșiorii de Vede au depistat pe strada B-dul Comercial din localitate un bărbat în vârstă de 32 ani din comuna Vedea, în timp ce conducea un autoturism cu toate că se afla sub influența băuturilor alcoolice iar în urma testării cu aparatul etilotest, rezultatul a fost de 0,76 mg/l alcool pur în aerul respirat, motiv pentru care a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice, urmând a se da soluție prin Parchet.

Și polițiștii din municipiul Alexandria au depistat în trafic, pe str.Al.Ghica din localitate un bărbat în vârstă de 26 ani din Alexandria în timp ce conducea un autoturism fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ,,Conducere a unui autovehicul pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere”, urmând a se propune soluție prin Parchet.

Tot polițiștii din municipiul Alexandria au depistat un bărbat în vârstă de 41 de ani din localitate, în timp ce conducea un autoturism pe str. Dunării cu toate că se afla sub influența băuturilor alcoolice, rezultatul în urma testării cu aparatul etilotest indicând o valoare de 0,65 MG/L alcool pur în aerul expirat.

Conducătorul auto a fost condus la spital unde i-au fost recoltate două probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracţiunilor de conducere sub influența alcoolului, urmând a se propune soluție prin parchet.

Nu în ultimul rând, polițiștii din Turnu Măgurele, au depistat un bărbat în vârstă de 59 ani din mun.Turnu Măgurele în timp ce conducea un autoturism pe str.General Praporgescu, din cauza că se afla sub influența băuturilor alcoolice, a pierdut controlul direcției de deplasare și a acroșat un autoturism care se afla parcat pe partea dreaptă a străzii , producând avarii ambelor autoturisme. Conducătorul autoturismului a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,93 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care a fost condus la spital unde i s-au recoltat două mostre biologice de sânge, la interval de o oră între ele, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii „de conducerea unui vehicul pe drumurile publice sub influența alcoolului”, urmând a se propune soluție prin Parchet.

C.D.