Mulți șoferi au rămas pietoni

La sfârșitul săptămânii trecute, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Teleorman au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii cauzelor generatoare de accidente rutiere, fiind aplicate 91 de sancțiuni contravenționale în valoare de 42930 lei. De asemenea, au fost reținute 17 permise de conducere.

Printre neregulile constate, exemplificăm cazul unui bărbat în vârstă de 39 ani din mun. București care a fost depistat în timp ce conducea un autoturism pe str. Carpați din mun. Roșiori de Vede, cu toate că nu poseda permis de conducere.

În cauză s-a întocmit dosar penal, urmând a se propune soluție prin Parchet.

Un alt caz întâlnit este cel al unui bărbat în vârstă de 36 ani din orașul Videle care a fost depistat în timp ce conducea un autoturism pe str.Florilor din orașul Videle, cu toate că prezenta halenă alcoolică, conducătorul auto refuzând atât testarea cu aparatul etilotest, cât și recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Și în acest caz a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii deconducere auro sub influența alcoolului, urmând a se propune soluție prin Parchet.

Accident în lanț

Un tânăr de 27 de ani din Târgoviște a provocat un accident în lanț. Acesta conducea un autoturism pe DN 6, în localitatea Alexandria. Din cauza altor preocupări de natură a distrage atenția, a intrat în coliziune cu un autoturism condus regulamentar în aceeași direcție de un bărbat în vârstă de 36 ani din municipiul Alexandria care la rândul său a fost proiectat într-un alt autoturism condus de o femeie în vârstă de 39 ani din comuna Drăgănești Vlașca, jud. Teleorman.

Autoturismele se aflau oprite în coloana formată la semaforul montat la traversarea podului peste râul Vedea. În urma accidentului a rezultat rănirea unui bărbat, pasager în prima mașina care a fost lovită. Conducătorii auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de vătămare coporală, urmând a se propune soluție prin Parchet.

Prinși băuți la volan

Polițiștii din Zimnicea au depistat în flagrant un bărbat în vârstă de 30 ani din localitatea Zimnicea, judetul Teleorman care a fost depistat în timp ce conducea un autoturism pe raza localității Zimnicea cu toate că se afla sub influența băuturilor alcoolice.

Cel în cauză a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul indicând o valoare de 0,54 mg/l, alcool pur în aerul expirat fiind condus la spital unde i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice, urmând a se propune soluţie prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Zimnicea.

Și polițiștii din cadrul Secței 4 Roșiorii de Vede au identificat în trafic pe raza comunei Rădoiești, judet Teleorman un bărbat în vârstă de 58 de ani care conducea un autoturism cu toate că se afla sub influența băuturilor alcoolice.

Cel în cauză a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,44 mg/l alcool pur în aerul respirat, fiindu-i ulterior prelevate doua mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de “conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului”, urmând a se propune soluție prin Parchetul Roșiorii de Vede.

De asemenea, polițiștii Secției nr. 2 Nanov, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe raza comunei Bogdana, au oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 48 de ani din comuna Bogdana, județul Teleorman care a declarat faptul că nu are asupra sa permisul de conducere.

Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o alcoolemie de 0,51 mg/l alcool în aer expirat, fiind condus la spital unde i-au fost recoltate două probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, urmând a se propune soluție prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Alexandria.

Și nu în ultimul rând, polițiștii din Roșiorii de Vede au depistat pe strada Mărăşti din mun. Roșiorii de Vede un bărbat în vârstă de 32 ani din com.Vârtoape, jud.Teleorman, în timp ce conducea un autoturism cu toate că se afla sub influența băuturilor alcoolice, rezultatul în urma testării cu aparatul etilotest indicând o valoare de 0.44 mg/l alcool pur în aerul respirat, motiv pentru care a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice, urmând a se propune soluție prin parchet.

C.D.