Mulți pietoni, victime ale accidentelor rutiere

Tot mai mulți pietoni cad victime ale accidentelor rutiere. Din păcate, cele mai multe nenorociri se întâmplă chiar din cauza lor și asta pentru că traversează prin locuri nepermise și fără să se asigure.

Polițiștii din municipiul Alexandria au fost sesizați prin Serviciul Unic de Urgență 112 despre faptul că pe str. București din reședința județului s-a produs un accident rutier soldat cu victime omenești. Din verificări a reieșit că, ”în timp ce un bărbat în vârstă de 29 ani din localitatea Ștorobăneasa conducea un autoturism pe str. București din mun. Alexandria, din direcția str. Alexandru Ghica către Dj 504, în dreptul blocului 704A, sc. A a fost suprins de un pieton care traversa strada în fugă, prin loc nepermis și fără să se asigure, pe care l-a lovit. În urma accidentului a rezultat rănirea ușoară a pietonului , un minor în vârstă de 10 de ani din municipiul Alexandria. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „vătămare corporală din culpă”, urmând a se propune soluție prin Parchet.

Tot polițiștii din Alexandria au fost solicitați să intervină la un alt accident, de această dată produs între localitățile Orbeaca de Sus și Olteni.

S-a stabilit că, în timp ce un tânăr în vârstă de 22 ani din municipiul București conducea un autoturism pe DJ 504, din direcția sat Orbeasca de Sus – sat Olteni a acroșat un pieton în vârstă de 74 ani din comuna Olteni, sat Olteni care s-a angajat în traversarea străzii prin loc nemarcat și nesemnalizat corespunzător.

În urma accidentului a rezultat rănirea ușoară a pietonului, acesta fiind transportat cu ambulanța la Spitalul Județean de Urgență din Alexandria în vederea acordării de îngrijiri medicale.

Conducătorul autoturismului a fost testat alcoolscop, rezultatul fiind negativ iar pietonului i-a fost recoltată o probă biologică de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă, urmând a se propune soluție prin Parchet.

C. DUMITRACHE